Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

Marin bölümü hizmete başladı

KARAS REKLAM
Marin bölümü hizmete başladı
Global bir firma olan Alex Stewart marin departmanını ayırdı ve Marin ekibini profesyonel bir şekilde kurarak sektörde hizmet vermeye devam ediyor
Reeklam yerimiz-1
Güvenilir Partneriniz; Alex Stewart

Gelişen sektörün ihtiyaçları doğrultusunda halihazırda denizcilik piyasasında aktif rol üstlenen firmamızda, marine departmanını ayırdıklarını söyleyen Kaptan Alex Gargaridis ve Hamit Yaz , “Biz global bir firmayız ve bu globalliği kullanmak adına marine departmanını ayırdık. Marine kısmı kendi ekibini kurarak yoluna devam ediyor. Şu anda piyasada gözetim firması bağlamında çok firma var. Ama globalleşme ve ilgili alanda uzmanlaşma bir çoğunda yok. Rutin olarak gerçekleştirdiğimiz müşteri memnuniyet ziyaretlerinde bir çok firmadan bu konularda olumlu geri dönüşler alıyoruz’’ dedi.

“Tekeli bozmak istiyoruz”

Çoğu alnında öncü olan denizcilik firmaları ile yapılan görüşmeler neticesinde, edinilen ortak algı tekdüzenden ayrılma isteğidir. Yani armatörler başka alternatifinin olmadığını düşünüyor ve o firmaya kendini bağımlı hissediyor. Biz bu tekeli bozmak istiyoruz. Çözüm odaklı çalışabilmek adına şu an var olan tek tip düzenden kurtulup, müşterilerimize alternatif ve kaliteli hizmet sunabilmek hedefi ile marine departmanını ayırdık. Piyasada alışkanlık haline gelen tekel düzenini çeşitlendirmeye ve rekabet yaratmaya çalışacağız ki daha kaliteli hizmeti daha uygun rakamlara sağlayabilelim.

“Globalleşmeyi kullanmak istiyoruz”

Biz diğer yutrdışında yerleşik ofislerimizden de faydalanarak, bu sektörde globalleşmeyi kullanmak istiyoruz. Dünya çapında 42 farklı temsilcilerimiz ile Türkiye’deki şirketimizi aynı operasyon kapsamında ortak kullanabiliyorsak bu bizim için diğer firmalardan ayrıştırıcı ve önemli bir başarıdır. Çünkü böylece alışkanlıklardan oluşan bağlılığı kırmış oluyoruz. Sektörde adımızı duyurarak edindiğimiz güveni gösterdiğimiz operasyonel başarımızdan elde ediyoruz.
Yapılan işlerde yurt dışındaki firmalarımızla devamlı iletişim halindeyiz. Yani armatörün Yurtdışın’da ayrı Türkiye’de ayrı kişiler ile iletişim kurmasına gerek kalmıyor. Çünkü onun yerine biz şirketilerimiz ile bağlantı kurup sorunları ve ihtiyaçları en az maliyet ve hızlı şekilde gideriyoruz. Böylece hem zamandan kazanıyoruz hem de armatörlerin memnun kalmasını sağlıyoruz.

“Deneyimli personellere sahibiz”

Diğer firmalar farklı mesleki kriterler ile işe aldıkları çalışanlarına sahada uygulamalı eğitimlerini sağlayana kadar; biz zaten deniz geçmişi olan bilinçli, eğitimli personelimizle sahaya çıkıyoruz. Firmalar, çok kısa süre eğitim verip ekiplerini hemen gemiye gönderiyor. Bizim marin departmanında çalıştırdığımız personeller; sektöre hakim, deneyimli ve deniziciliği bilen kadrodan oluşuyor. Biz operasyon esnasında karşılaştığımız bir sorunu bir ya da iki kişi ile değil, toplu olarak seçenekleri değerlendirip çözüme ulaşıyoruz. Çünkü elemanlarımız donanımlı ve ilgili sektördeki her konuda bilgi sahibi olarak yetiştiriyoruz.
Marine departmanında 25 kişiyiz ve 5 farklı bölgede ekibimiz var. Müşterilerimizden gelen iş emirlerini taşere etmek tercihimiz değildir. Yönetim merkezi olan İstanbul’dan kalkıp farklı bir il’imizdeki limana gitmek yerine oradaki ekibimiz bu işi başarı ile sonuçlandırıyor. Böylece masraf daha düşük olmanın yanı sıra bize tercih edilebilirlik olarak avantaj sağlıyor.
Eğitim programlarına katılarak hali hazırda piyasadaki marine sörvey kalitesini bir adım daha ileriye taşımak istiyoruz. Ofiste personelimizi çeşitli periyodlar ile toplayıp 10’lu gruplar halinde eğitimler vereceğiz. Böylece ekibimiz eğitimlerini belgelemiş ve kendini sürekli değişen güncel piyasa koşullarına hazır hissetmiş olacaktır.

 “Denizci kökenlilerin gemiye bakışı farklı oluyor”

Bizi farklı kılan mesleki becerimiz ve tecrübemizdir. Bir olayla karşılaştığımızda deniz geçmişiniz var ise bakış açınız daha geniş ve farklı oluyore. Bu da bizim için artı bir avantaj. Mesela ilgili müşterimizin operasyonunda farkedilen olumsuz bir olayı önceden ön analizini sağlayıp zarar oluşmadan tedbirini almak, uyarıda bulunmak gibi. Bunları sahada öğrenmek ayrı, zaten bilgili olarak sahaya çıkmak ayrı bir iş kalitedir. İşte bizde tam olarak bu noktada öne çıkıyoruz.

Alex Stewart Denetim ve Analiz Hizmetleri Ltd.Şti. hakkında

Alex Stewart Denetim ve Analiz Hizmetleri Şirketi, ilk olarak 1978 yılında İngiltere’de kuruldu ve globalleşmeyle birlikte şuan 42 ülkede faaliyetlerini devam ettiriyor. Türkiye’de ise mesleki failiyetlerine 1993 yılında başladı. Firma gözetim ve denetim başta olmak üzere tüm metal ve mineraller, çelik hurdası, kömür ve kök ürünleri, çimento, ham petrol ve ürünleri endüstriyel makineleri ve bu malzemelerin transferişni sağlayan gemi konteytnır ve araçların gözetimlerini ve her türlü gemi yükleme ve tahliye konusunda müşterilerin talepleri doğrultusunda en kaliteli ve tarafsız hizmeti vermeyi kendine amaç haline getirmiştir. Marine departmanında her biri kendi branşında uzmanlaşmış Kaptan & Mühendis kadrosu ile gemi operasyon ihtiyaçlarınızdas tüm gerekli standartlara uygun olarak, müşteri memnuniyetini esas alan bir yapı ile hizmet vermektedir.
 
Röportaj:  Kübra Abi – Melis Bozkuş – Yasin Akça
 
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında