Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Lüks yattan mülteci kurtarma gemisine

KARAS REKLAM
Lüks yattan mülteci kurtarma gemisine
Astral adlı lüks tekne İspanya merkezli başarılı bir girişimci olan Livio Lo Monaco tarafından mültecilerin kurtarılmasında kullanılmak üzere ‘Proactiva Open Arms’ adlı örgüte bağışlandı.
Reeklam yerimiz-1

Astral adlı lüks tekne İspanya merkezli başarılı bir girişimci olan Livio Lo Monaco tarafından mültecilerin kurtarılmasında kullanılmak üzere ‘Proactiva Open Arms’ adlı örgüte bağışlandı.

Zenginden yoksula

Astral adlı lüks yelkenli tekne İspanya merkezli başarılı bir İtalyan girişimci olan Livio Lo Monaco tarafından Proactiva Open Arms adlı örgüte bağışlandı. Astral, bakımdan geçirildikten sonra 1 Temmuz’dan itibaren, Akdeniz’de yürütülen mültecileri arama ve kurtarma görevine başladı.

Gemideki kurtarma görevlileri

Astral’ın mürettebatı deneyimli kurtarıcılar, doktorlar ve denizcilerden oluşuyor. Gönüllülerin çoğu da tatilleri sırasında çalışıyor. Çoğu ekibe geçen yıl Midilli Adası’nda, Türkiye’den gelen mültecilere yardım ederek dahil olmuş. Ekip fotoğrafta Libya kıyılarındaki iki haftalık görevden dönüyor.


Yeniden doğmak

Bazı kadınlar kaçmak için teknelere bebekleriyle biniyor. Birçoğu Kuzey Afrika’nın genelinde ya da yolculuk sırasında Libya’da insan kaçakçılarının elinde cinsel saldırıya uğrayıp hamile kalıyor.


Kurtarma ve nakil

30 metrelik boyuyla nispeten küçük olan Astral ile daha büyük bir gemiye nakledilinceye kadar mültecilere yardımcı olmak amaçlanıyor. Fotoğrafta bir grup mülteci şu anda Akdeniz’de "Save the Children" örgütü tarafından işletilen Vos Hestia kurtarma gemisine aktarılıyor.


Bak ama dokunma

Mülteciler sıkı askeri protokoller nedeniyle hemen hiç askeri gemilere alınmıyor. Astral’ın kaptanı Riccardo Gatti “Maalesef Avrupalılar kurtarma operasyonlarının çoğunu bölgede faaliyet gösteren STK’lara bırakıyor” diyor.


Fırtına ortasında yolculuk

Büyük gemi eksiği ve fırtınalı havalara rağmen mültecileri limana taşımak çoğu zaman Astral’a düşüyor. Böyle durumlarda yer darlığı nedeniyle mülteciler yatıp dinlenemeden sıkışık bir halde yolculuk yapmak zorunda kalıyor.

Hepsi kalamıyor

Mülteciler İtalya’nın güney limanlarına getiriliyor. Frontex yetkilileri “Bazıları siyasi iltica hakkı için başvuracak, bazıları ise İtalya ile geldikleri ülke arasındaki göç anlaşmaları nedeniyle geri gönderilecek” diyor. Uluslararası Göç Örgütü Libya çevresinde 280 bin göçmen tespit etti.

Gemiye biniş

Etrafta büyük çapta gemi olmadığında mültecilere Astral el uzatıyor. Temmuz ayından beri STK’lar tarafından 15 bin mülteciye destek olundu. Kurtarma operasyonları Roma merkezli Denizcilik Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından koordine ediliyor.

©Deutsche Welle Türkçe

Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında