Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Lira Gemisine Rusya'da Soruşturma

KARAS REKLAM
Lira Gemisine Rusya'da Soruşturma
Rusya Soruşturma Komitesi, Rusya'yı Kırım'a bağlayacak olan köprüye çarpan Türk yük gemisi 'Lira'yla ilgili soruşturma başlattı.
Reeklam yerimiz-1
Rusya Soruşturma Komitesi'nden bir kaynak, konuyla ilgili "Halihazırda gemi Taganrog limanında tutuklandı. Soruşturma Komitesi, çarpmayla ilgili soruşturma başlattı. Geminin eylemi ayrıca tahkim mahkemesinde incelenecek" açıklamasında bulundu.

'Kırım Köprüsü' şirketinden yapılan açıklamada ise, olayın Kerç köprüsü yapımının gidişatını ve takvimini etkilemediği, çarpma sonucu meydana gelen zararın değerlendirildiği kaydedildi.Rusya Federal Deniz ve Nehir Ulaşımı Ajansı, köprü yapımının gemi geçişlerine etki yapmadığını açıkladı.

FlashCrimea haber ajansı, Türk yük gemisi Lira'nın 19 Mart Cumartesi günü Kerç Boğazı'nda yapımı devam eden köprünün direğine çarptığını duyurmuştu.

GEMİ SAHİBİNE TAZMİNAT DAVASI AÇILDI
Rusya Federal Deniz ve Nehir Ulaşımı İdaresi, Rostov Bölge Tahkim Mahkemesi'nin Taganrog limanı yönetimine, Türk yük gemisi Lira'yı limandan bırakmayı yasakladığını söyledi.

İdarenin açıklamasında, "Mahkeme kararında, Lira yük gemisine tutuklama tedbirinin, SGM-Most şirketinin talebi üzerine alındığı ifade edildi. Tutuklama biçimindeki ihtiyati tedbir, zararın mahkeme yoluyla tazmin edilmesi için gerekiyor" denildi.

Gemi sahibine de tazminat davası açıldığı kaydedildi. Rostov Bölge Tahkim Mahkemesi'nin yürütme emri uyarınca, SGM-Most şirketinin 14 Nisan 2016 tarihine kadar, açılan tazminat davasıyla ilgili kanıt sunması gerekiyor.

Olay Nasıl Oldu?
İstanbul merkezli Turkuaz Shipping isimli firmaya bağlı olan, Lira adlı Türk yük gemisi, Rusya’yı Kırım ile bağlayacak köprünün inşaat yerindeki çakılı direklere çarptı.

19 Mart tarihinde meydana gelen olay ile ilgili resmi açıklama, ancak üç gün sonra Rusya Karayolları Müdürlüğü’nün Taman Şubesi tarafından yapıldı.

Çarpışma sonucunda 80 numaralı direğin ve iki iksa kazığının tamamen kırıldığını bildiren Rusya Karayolları Müdürlüğü’nün Taman Şubesi, 79 ve 81 numaralı direklerin kaydırıldığını belirtti.

Türk gemisinin zarar verdiği köprünün, Rusya’yı Kırım ile bağlayacak köprünün inşaatı için kurulan yardımcı bir köprü olduğu ve esas köprünün inşaatı sırasında ekipman sevkiyatı için kullanıldığı kaydedildi.

Turkuaz Shipping Corp şirketine ait geminin kaptanının Türkiye vatandaşı olduğu ifade edilirken 9 kişilik mürettebat arasında yaralananların olmadığı bildirildi. Olaydan sonra Lira gemisinin, Taganrog limanında demir attığı belirtildi.

Lira Gemisi Neden Kaza Yaptı?
Lira adlı Türk yük gemisinin, Rusya’yı Kırım ile bağlayacak köprünün inşaat yerindeki çakılı direklere çarpma sebebi açıklandı.

FlashCrimea haber ajansına konuşan Rusya yetkilisi, Türk gemide kılavuz kaptanın olmadığından dolayı söz konusu kazanın meydana geldiğini bildirdi.

Bahsi geçen yetkili, “Rusya’da limanların işletiminden sorumlu Rosmorport Federal Devlet Şirketi, Lira tipi gemilere, Kerç boğazından kılavuz kaptan olmadan geçiş izni verdi. Bu kaza memurların tertipsizliğinin bir sonucudur” diye anlattı.
 
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında