Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

KYK Tesisleri hazineye devredildi, yönetim direniyor

KARAS REKLAM
KYK Tesisleri hazineye devredildi, yönetim direniyor
64 yıllık geçmişi ile İstanbul Yelken Kulübü’nden sonra Türkiye’nin en eski yelken kulübü olan KYK’nın Fenerbahçe Burnu’ndaki tesisleri Kaymakamlık tebliği gereği “boş” olarak Milli Emlak’a teslim edildi.
Reeklam yerimiz-1
      

      Kaymakamlık tarafından yapılan tebligatın gereği bugün yerine getirildi. Saat tam 10.30’da Defterdarlık ve Kaymakamlık görevlileri Fenerbahçe Burnu’ndaki Kalamış Yelken Kulübü tesislerine geldi. Kolluk güçleri de hazır ve nazırdı ama ortada direnecek kimse olmadığı için tutanağa imza atmakla yetindiler. O sırada KYK Başkanı ise Defterdar’ın yanındaydı.
        Kalamış Yelken Kulübü “kapının önüne” konulurken ortada birkaç kulüp yöneticisinden ve birkaç “sevdalı üye”den, bir de İl Yelken Temsilcisi’nden başka kimse yoktu. İki elin parmak sayısına bile ulaşmayan bu kişiler “yapayalnız” bir şekilde gelecek görevlileri bekliyorlardı.
        Tebligatta belirtilen saat olan 10.30’da önce Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geldi, ardından Defterdarlık ve Kaymakamlık görevlileri. Son olarak Kadıköy Belediyesi Zabıta ekipleri “görev yeri”ne ulaştı.Kimse direnç göstermediği, dolayısıyla "eylem olmadığı" için emniyet güçleri, kulüp tarafından tamamen boşaltıldığı için de zabıta ekipleri, imzalamak için tutanağın yazılmasını beklemekten başka yapacak iş bulamadı.


        Kısa bir süre önce yeniden kulüp başkanlığına seçilen Esin Şahinbozkır, “Konu bu duruma geldikten sonra direnmemizin anlamı yok. Tebligatta ne deniliyorsa şu an onu yapacağız. Ama mücadeleden de vazgeçmeyeceğiz” demişti. Nitekim, KYK tesisleri, Defterdarlık üzerinden Milli Emlak’a geçerken KYK Başkanı Esin Şahinbozkır, orada olmak yerine, son dakikada belki kötü talihlerini yenebilirler düşüncesi ile İstanbul Defterdarı Fahrettin Özdemirci’yi ziyaret etmenin daha yararlı olabileceğini düşünmüştü. Yanında Yönetim Kurulu Üyesi Engin Domaniç ile yaptığı ziyarette İstanbul Defterdar Yardımcısı Mustafa Özdemir de hazır bulundu.
Görüşmenin ardından “Bir uzatma garantisi alamadık ama umutluyuz” diyen KYK Başkanı Şahinbozkır, şu bilgiyi paylaştı:
“Bürokratlar bize hiç ummadığımız bir ilgi gösterdi. Onlar da yaşananlardan üzüntü duyuyorlardı ama gelinen bu noktada ellerinden gelen bir şey yoktu. Çok içten davrandılar. Gerek Defterdar Fahrettin Bey, gerek yardımcısı Mustafa Bey, bu alanı bir yelken kulübü olarak yaşatmak istediklerini söylediler ve bize yol gösterdiler.”
“Gösterilen yol” Ankara’dan geçiyordu. Tek seçenek tesislerin yer aldığı alanın Milli Emlak’tan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na geçmesi, bakanlığın da kulübün kullanımına tahsis etmesiydi.Dolayısıyla Şahinbozkır, “bu iş oturmakla, yazışmakla çözülmez” düşüncesi ile hemen Ankara biletini aldı. Yarın da soluğu Ankara’da alacak, sırası ile ilgili tüm bürokratları kapı kapı dolaşarak “derdini” anlatıp “derman” arayarak üstlendiği “emanetini” korumaya ve kurtarmaya çalışacak.


İskeledeki son tekneler de görevliler gelmeden KYK'yı terk etti.

        Şahinbozkır, şimdi kendini “tek tabanca” cepheye sürerken, KYK’nın sporcuları, üyeleri ve emektarları merakla bu “yolculuğun” nasıl sonuçlanacağını merakla bekliyor.
        Tabi bu arada KYK’nın TYF programındaki yarışlarının akıbetinin ne olacağı, nasıl yapılacağı ya da yapılıp yapılamayacağı da henüz netlik kazanabilmiş değil.
Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında