Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

Kruvaziyer Limanlar Birliği İzmir de Kurulacak

KARAS REKLAM
Kruvaziyer Limanlar Birliği İzmir de Kurulacak
İzmir'de Türkiye Kruvaziyer Limanlar Birliği kurulması kararlaştırıldı
Reeklam yerimiz-1

İzmir toplantısında İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın önerisi üzerine Türkiye Kruvaziyer Limanlar Birliği kurulması kararlaştırıldı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Türkiye'deki kruvaziyer limanlarının temsilcileri ile İzmir'de yaptığı toplantıda İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın önerisi üzerine Türkiye Kruvaziyer Limanlar Birliği kurulması kararlaştırıldı. Swissotel Grand Efes'te yapılan kruvaziyer zirvesine İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir, İstanbul, Alanya, Kuşadası, Çeşme, Marmaris, Antalya, Dikili, Bodrum, Samsun, Çanakkale, Trabzon, Didim, Sinop limanlarının yetkilileri ve denizcilik sektörü temsilcileri katıldı. İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde yapılan 'Türkiye'de Kruvaziyer Turizminin Dünü, Bugünü, Yarını' toplantısında limanların sorunları tartışıldı.

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın önerisi üzerine Türkiye Kruvaziyer Limanlar Birliği kurulmasına karar verildi. Ayrıca uluslararası kruvaziyer fuarlarına şemsiye stant ile katılımı ve 2012 yılında yapılacak Seatrade Kruvaziyer Kış Forumu'nun İzmir'de yapılması kararlaştırıldı.

Devam Ediyor

Bakan Yıldırım, kruvaziyer limanlarının kendi aralarında birlik kurarak, ortak hareket etmesi için her türlü desteği vereceğini açıkladı. Yıldırım, "Kruvaziyer turizmi Türkiye'de gelişmeye devam ediyor. Bu gelişmeye paralel olarak İzmir'de de fevkalade gelişme var. Bu sene şimdiye kadar neredeyse geçen yılın tamamına erişmiş bulunuyoruz.

Kruvaziyer turizmi ile ilgili acenteler, liman işletmecileri İTO Başkanlığı'nın organizasyonunda bir araya geldiler. Bundan sonra uluslararası pazardan daha fazla pay alabilmek için bir tüzel kişilik, bir birlik çatısı altında takip etmenin daha yararlı olacağı konusunda bir fikir birliği oluştu. Ulaştırma, Turizm, Çevre ve Maliye bakanlıklarını ilgilendiren ufak tefek sorunlar var. Bunları da peyderpey çözeceğiz" dedi.

Şirketinizi Kurun

Bakan Yıldırım, 5-7 Aralık ayında İstanbul'da yapılacak olan Seatrade toplantısı öncesinde kruvaziyer firmalarının en etkin yöneticileri ile bir araya geleceğini belirterek, İzmir toplantısında ele alınan isteklerin bir bölümünün o toplantıya kadar çözüleceğini açıkladı. Bakan Yıldırım, Türkiye'nin nasıl kendi arabasını yapması gerekiyorsa kendi kruvaziyer şirketini de kurması gerektiğini söyledi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise, Türk limanlarının dünyada 120 milyar dolar, Avrupa'da ise 34 milyar dolar kruvaziyer pazarından 200-300 milyon dolar pay alabildiğine dikkat çekerek, bu rakamın yeterli olmadığını açıkladı.

Kruvaziyer turizminde Akdeniz'in yeni Karayipler olarak nitelendirildiğini belirten Demirtaş, "İzmir de Akdeniz'in yıldızı oldu. İlk 9 ayda 393 bin yolcu sayısına ulaştık. Yıl sonunda 550 bini bulacağız. Daha fazla gemi yanaşabilse, daha fazla yolcu olacaktı. Bu başarının mimarı Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım. Bakanımız olmasaydı Türkiye ve İzmir kruvaziyer turizminde bu noktaya gelemezdi. İzmir Avrupa'nın en iyi kruvaziyer destinasyonu olamazdı" dedi.


Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında