Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

Kruvaziyer gemilerine teşvik verilsin

KARAS REKLAM
Kruvaziyer gemilerine teşvik verilsin
İzmir Ticaret Odası Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ı ziyaret ederek kruvaziyer başta olmak üzere İzmir turizmine destek talebinde bulundu.
Reeklam yerimiz-1

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Bekir Şahiner, Firdevs Gamze Örün, Meclis Üyesi Coşkun Beşok ve Genel Sekreter Duygu Mutluel, Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ı ziyaret etti. 
 
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a turizmle ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Demirtaş, turizmde 2016 sezonunu kurtarmak ve 2017 planlamasını yapmak için çok hızlı hareket edilmesi gerektiğini söyledi. 
 
Demirtaş, pek çok kruvaziyer şirketinin güvenlik sorunları nedeniyle Türkiye’ye yaptıkları seferleri iptal etmesine karşın, asla Türkiye ve Akdeniz’den kopamadıklarını belirterek, “Daha yeni ABD’de kruvaziyer firmaları ile görüştük. Tekrar İzmir’e gelmek istiyorlar çünkü güneş burada. Turist getiren uçaklara verilen teşvik, kruvaziyer gemilerine de verilmeli. 300 turist getiren uçağa 6 bin dolar veriliyorsa 3 bin yolcu getiren gemiye de rahatlıkla verilebilir. Ayakbastı paralarını da biz ödemeyi planlıyoruz, o zaman gemi başına 9-10 bin dolarlık teşvik olur ki bu da çok etkili olur” dedi. 
 
Demirtaş ayrıca, Agora ve Kadifekale kazılarına İzmir Büyükşehir Belediyesi ile destek verdiklerini bunların bir an önce başlamasını istediklerini belirtirken, Dalgakıran’ı cazibe merkezi haline getirmek için hazırladıkları yeni projeyi de onaya sunduklarını söyledi. İzmir’de gastronomi ve kongre turizmini de geliştirmek için yoğun çalışmalar yaptıklarını belirten Demirtaş, “Bir diğer hedefimiz de sağlık turizmi. Bunun için İnciraltı bölgesini planlamalıyız. Tüm bu konuları görüşmek üzere daha önce ifade ettiğimiz turizm çalıştayının bir an önce yapılmasını bekliyoruz” dedi.
 
“Kruvaziyerlere destek üzerinde çalışıyoruz”
 Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ise İzmir’in turizmde çok büyük potansiyeli olan bir kent olduğunu belirterek, “İzmir’i turizmle birlikte rahatlıkla başka bir şehir haline getirebiliriz. İzmir’de turizmle ilgili yapmamız gereken çok şey var. Özellikle kültür turizmi açısından İzmir’i ele almalıyız. İzmir’de bir turizm çalıştayı yapılması için uzun süredir üzerinde çalışıyoruz.  En kısa sürede, bu çalıştayı yapmak için arkadaşlarıma talimat verdim” dedi. Kruvaziyerlere destek konusunun da gündemlerinde olduğunu belirten Ünal, bu konuyu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım başta olmak üzere Maliye ve Ekonomi Bakanları ile de görüştüklerini söyledi. Kruvaziyer turizmin çok gelir getiren bir turizm çeşidi olduğuna dikkat çeken Ünal, yabancı kruvaziyer şirketlerinin temsilcilerinin katılımıyla da bir toplantı yapacaklarını söyledi.
 
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında