Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

KNİDOS marina yatırımcısını bekliyor

KARAS REKLAM
KNİDOS marina yatırımcısını bekliyor
Yaklaşık 350 yat (300 yat kıyıda 50 yat karada çekek yeri) kapasiteli bir marina ve beraberinde 60 odalı bir butik otel.
Reeklam yerimiz-1
Knidos Antik Kenti?nin yaklaşık 6 km güneydoğusunda, dünyanın en çok rağbet gören su sporları bölgelerinden birinde, Ege ve Akdeniz?in buluştuğu Mavi Cennet adı verilen yerde bulunmaktadır.Koy batı, kuzey ve doğudan doğal korumalı olup, bu koruma güneybatı tarafında taştan yapılan bir su kesici (dalgakıran) ile sağlanacaktır.

Projenin planına göre:
Yaklaşık 350 yat (300 yat kıyıda 50 yat karada çekek yeri) kapasiteli bir marina ve beraberinde 60 odalı bir butik otel.

Koy Türkiye'de Datça yarımadasının ucunda, Knidos Antik Kenti?nin yaklaşık 6 km güneydoğusunda, dünyanın en çok rağbet gören su sporları bölgelerinden birinde, Ege ve Akdeniz?in buluştuğu Mavi Cennet adı verilen yerde bulunmaktadır.Koy batı, kuzey ve doğudan doğal korumalı olup, bu koruma güneybatı tarafında taştan yapılan bir su kesici (dalgakıran) ile sağlanacaktır.

Şu an da Türkiye'nin sahil şeridinde (8000 km'den fazla) yaklaşık 11.000 adet yat sahil kenarında ve 4.000 adet yat kara alanında olmak üzere sadece 27 marina bulunmaktadır.Diğer taraftan Ege denizi Türk ve Yunan sularında bulunan çok sayıda ada ve körfezleri ile birlikte dünyanın en gözde yelken alanlarından biridir (Karayipler ile birlikte). Uluslararası çalışmalar Türkiye'de 100.000 den fazla yat kapasitesinin eksik olduğunu göstermektedir.

Türkiyede marinaların uzun bekleme listelerinde olması ve iskelerlerde genelde 3'lü sıralı doluluk olmasının sebebi bunlardan kaynaklanmaktadır. Yeni inşa edilen marinalar normal olarak 3. yılının sonunda hatta sıklıkla daha erken dolmuş olmaktadır.Bu da önemli bir talep yaratmaktadır.

Seyahat açısından bakıldığında, Knidos Marina yakınlarında Dalaman (Türkiye), Bodrum (Türkiye) ve Kos (Yunan Adası) olmak üzere 3 havalimanı bulunmaktadır.

Ayrıca Türkiye Knidos Marina'ya yaklaşık 90 km mesafede yeni bir havaalanı yapmayı planlamaktadır.

Deniz otobüsü ve feribotla Bodrum ve Marmaristen sıklıkla sefer yapılmakla birlikte, Knidos Marina'da bir deniz otobüsü istasyonu açılması planlanmaktadır.

Bu bölge uluslararası deniz turistinin oldukça ilgilendiği bir bölgedir ve fazla sayıda uluslararası charter şirketi Ege kıyısında kurulmuştur.Bu ilgi devam ettikçe de yeni charter şirketlerine Ege kıyısında yeteri kadar alan kalmadığından dolayı bazı charter şirketleri Knidos Marina ile ile ilgilendiklerini beyan etmişlerdir.

Bütün planlama (deniz ve kara), dünya çapında tanınan İ.T.Ü. 'li mimar tarafından hazırlanacaktır. marina ve otel için gerekli tüm izinler alınmıştır.İnşaat ve turizm şirketlerinden alınan teklifler ve tahminler mevcuttur. Yapı malzemeleri için taşocağı yakın konumdadır (20 km). Dünya çapında marinalar konusundaki deneyimi ile bilinen işletmeci şirket marinayı işletmeye hazır olduğunu yazılı olarak beyan etmiştir.

Türkiye'de ki talep durumuna bakılacak olursa bu proje 1. yılında rahatlıkla kazanç sağlamaya başlayacaktır.Bu nedenle inşaat ve pazarlama süreci kesinlikle çok iyi organize edilmiş ve ayrıca gerekli olan bir projedir.

Marina tam kapasite işletmeye alındığında mevcut fiyat seviyesine oranla (vergi sonrası) %20 seviyesinde bir yıllık net gelir olması muhtemeldir.

İlgilenenlerin daha detaylı bilgi için  ARAL DANIŞMANLIK ile temasa geçmeleri gerekiyor




Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında