A.S.P.
Ä°stanbul
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Kızıldeniz'de artan kirlilik riski


KARAS REKLAM
Kızıldeniz'de artan kirlilik riski
Yunan bayraklı tanker Sounion , 23 Ağustos'tan beri yanıyor. ABD Pentagon'a göre, hasarlı tanker şu anda şu anda yanıyor ve petrol sızdırıyor olabilir.
deni ticaaret 41 kutluyor

Mürettebatı 21 AÄŸustos'ta Husiler tarafından düzenlenen bir dizi saldırının ardından gemiyi terk etmek zorunda kalan Yunan bayraklı tanker Sounion , 23 AÄŸustos'tan beri yanıyor. ABD Pentagon'a göre, hasarlı tanker ÅŸu anda Kızıldeniz'de hareketsiz duruyor ve ÅŸu anda yanıyor ve petrol sızdırıyor olabilir.

Ancak dün X'te (eski twitter) kısa bir medya paylaşımında, Avrupa Birliği Deniz Kuvvetleri'nin (EUNAVFOR) ASPIDES operasyonunda herhangi bir petrol sızıntısı olmadığı ancak geminin hem seyir açısından risk oluşturduğu hem de bölgesel kirliliğe yönelik ciddi ve yakın bir tehdit oluşturduğu bildirildi.

EUNAVFOR ASPIDES, geminin ana güvertesinde çeşitli noktalarda yangınlar tespit edildiğini bildirdi.

ABD Pentagon Basın Sekreteri Hava Kuvvetleri Tümgeneral Pat Ryder 27 Ağustos'ta düzenlediği bir basın toplantısında şunları söyledi: "MV Delta Sounion şu anda Kızıldeniz'de hareketsiz duruyor, şu anda yanıyor ve petrol sızdırıyor gibi görünüyor, bu da hem seyir tehlikesi hem de potansiyel bir çevre felaketi yaratıyor. Husiler bu saldırıları Filistin halkını desteklemek için gerçekleştirdiklerini iddia etseler de eylemleri bunun tam tersini kanıtlıyor."

Hatırlatmak gerekirse, tanker, Yemen'in Hudeyde kentinin 72 deniz mili batısında Kızıldeniz'de seyrederken saldırıya uğramıştı.

Yunanistan Denizcilik Bakanlığı'nın bildirdiğine göre, gemi 25 yabancı uyruklu mürettebatla Irak'tan Yunanistan'a doğru yola çıktı.

Mürettebat, daha sonra ortak bir ülke gemisinin yardımıyla gemiyi tahliye etti.

Fransız muhribi, Birleşik Arap Emirlikleri'nde konuşlu Fransız kuvvetleriyle koordinasyon halinde, Avrupa Birliği'nin ASPIDES operasyonu kapsamında, hasarlı gemiye yardım etmek üzere gönderildi.

Fransız destroyeri saldırıyı başarıyla önledi ve mürettebatı tahliye etti.

Pat Ryder, Salı günü düzenlediği brifingde, ABD Merkez Komutanlığı'nın durumu izlediğini ve bölgedeki diğer deniz ortaklarıyla işbirliği yaparak gemiye en iyi şekilde nasıl yardım edileceğini ve olası çevresel etkinin nasıl azaltılacağını belirlediğini söyledi.

"Aslında bunlar, küresel ve bölgesel ticareti istikrarsızlaştırmaya, masum sivil denizcilerin hayatlarını riske atmaya ve Husilerin arka bahçesi olan Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki canlı deniz ekosistemini tehlikeye atmaya devam eden, pervasız terör eylemleridir" diye ekledi.

RUS 1

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-

Deniz ticaret41 yasında