Reklamı Geç
41ci yılımız deniz ticaret
A.S.P.
İstanbul
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
RUS kongre ilanı

Kızıldeniz Harekat Alanına Ulaştı


KARAS REKLAM
Kızıldeniz Harekat Alanına Ulaştı
ABD Merkez Komutanlığı CENTCOM, Roosevelt'in artık 5. Filo'nun alanı olduğunu doğruladı
deni ticaaret 41 kutluyor

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), 12 Temmuz'da süper uçak gemisi USS Theodore Roosevelt'in, yaklaşık altı ay bölgede kaldıktan sonra Haziran ayı sonlarında Kızıldeniz bölgesinden ayrılan uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower'ın yerini alarak 5. Filo operasyon alanına geldiğini doğruladı . Uçak gemisi, 2024'ün başında konuşlandırıldığı zamandan beri faaliyet gösterdiği Hint-Pasifik bölgesinden transfer ediliyor.

Husi isyancıları süper uçak gemisine karşı daha önce birkaç tehditte bulundu. Sözcü Yahya Saree, uçak gemisinin menzile girer girmez hedef alınacağını söylemişti. Birkaç gün önce sosyal medyada yalnızca "üç gün" diyen gizemli bir mesaj paylaştı. Husiler, Kızıldeniz bölgesinde bulunduğu süre boyunca Eisenhower'ı birkaç kez hedef aldıklarını iddia ettiler. Birden fazla kaynak tarafından yalanlanan doğrudan isabet iddialarını ve Eisenhower'ın Virginia'daki üssüne geçişine başlamadan önce Akdeniz'e döndüğünde çekilmiş fotoğraflarını iddia ettiler .

Eisenhower , Hamas'ın İsrail'e saldırısından sonra ilk kez Doğu Akdeniz'e gönderildiği Ekim ayından beri bölgedeydi. CENTCOM, Eisenhower'ın hava mürettebatının 30.000 saatlik sortiler gerçekleştirdiğini ve geminin görevi sırasında 55.000 milden fazla yol kat ettiğini bildirdi. Uçak gemisi, Husi mevzilerine yapılan hava saldırılarında ve Husi saldırılarıyla vurulan gemiler için helikopter kurtarma görevlerinde etkili oldu.

USS Theodore Roosevelt, Ocak ayının başlarında San Diego'dan habersiz bir şekilde yola çıktı ve tek açıklama, Hint-Pasifik bölgesinde rutin operasyonlarda olacağıydı. Uçak gemisi, raporlara göre F-35C Lightning II savaş uçaklarını idare etmek için uçuş güvertesinin yükseltilmesi de dahil olmak üzere 18 ay boyunca bakım ve elden geçirme çalışmaları için ABD'deydi.

Uçak gemisi, 29 Haziran'da Japonya ve Güney Kore ile ortak bir tatbikatı tamamladı. 7 Temmuz'da, ABD Donanması rutin operasyonların bir parçası olarak uçak gemisi grubuyla birlikte Malakka Boğazı'ndan geçtiğini bildirdi. Uçak Gemisi Grubu'nun bir parçası olarak onunla birlikte hangi gemilerin yelken açtığı belirsizdir.

Husi saldırılarında durgunluklar yaşansa da, ticari gemileri hedef almaya devam ediyorlar. 10 Temmuz Çarşamba günü, Liberya bayraklı tanker Mount Fuji (150.000 dwt) yakınlarda bir patlama olduğunu bildirdi; bazı raporlara göre bir füze suya saplandı ve diğeri havada patladı. Haftanın başlarında, Maersk Line, Ltd.'ye ait konteyner gemisi Maersk Sentosa'ya uzun menzilli bir saldırı doğrulandı ; Husiler ayrıca Yunanistan'ın Costamare Shipping tarafından işletilen Malta bayraklı konteyner gemisi Marathopolis'i (70.461 dwt) ve Aden Körfezi'ndeki Liberya bayraklı bir gemi olan  MSC Patnaree III'ü (35.746 dwt) hedef aldıklarını iddia ettiler .

Cuma günü geç saatlerde Husiler, Yunanistan'ın yönettiği bir ham petrol tankerini iki kez hedef aldıklarını iddia ettiler. Charysalis'e ( Liberya'da kayıtlı 115.867 dwt) Kızıldeniz'deyken ve Bab el-Mandeb'den geçerken ateş açıldığı bildirildi çünkü Husiler, gemi sahiplerinin İsrail'e gemiler gönderdiğini söyledi. 

CENTCOM, imha edilen mürettebatsız yüzey ve hava araçlarının sayısı hakkında günlük güncellemeler sağlıyor; örneğin, Kızıldeniz'de beş yüzey aracı ve Perşembe günü imha edilen iki hava İHA'sı ve son 24 saatte imha edilen üç hava İHA'sı. Aynı zamanda, EUNAVFOR Aspides, İtalyan firkateyni ITS Virginio Fasan'ın bir CMA CGM konteyner gemisinin refakat edildiği bir fotoğrafı sağlarken başka bir yakın koruma operasyonunu tamamladığını vurguladı.

Haziran sonunda Husilerin bir grup yüzey İHA'sını test ettiği görüldüğünde endişeler arttı. Bir ticaret gemisi, geminin yakınında bulunan bir düzine kadar İHA tespit ettiğini bildirdi. Kızıldeniz'deki bölgeden ayrılmadan önce yaklaşık 1,5 deniz mili kadar yaklaştılar.

RUS 1

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-

Deniz ticaret41 yasında