Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

Kırım’ın deniz ablukasına başlayacağız

KARAS REKLAM
Kırım’ın deniz ablukasına başlayacağız
Kırım’ın sivil ablukaya alınması eyleminin Koordinatörü Lenur İslâmov, işgal edilen yarımada ablukasının 3 aşamada yapılacak
Reeklam yerimiz-1
Kırım’ın sivil ablukaya alınması eyleminin Koordinatörü Lenur İslâmov, işgal edilen yarımada ablukasının üç aşamasının hayata geçirilmesi ve Ukrayna yönetimi ile zor ilişkiler ile ilgili bilgi verdi.
 
Otkrıtaya Rossiya (Açık Rusya) sitesine konuşan Lenur İslâmov, “Kırım Tatar Milli Meclisi temsilcileri dahil birçok kişi bana, “yönetime çok sert davranıyorsun. Ukrayna yönetimini boşuna eleştiriyorsun, çünkü Ruslarla bir düşmanız, Ukrainlerle ise kardeş gibiyiz. En azından yaşananlar bir şeyler gerçekleştirmemizi engellemiyor” diye söylüyor. Ama kimin daha iyi olduğunu açıkçası ben de bilmiyorum, bir dostun var sanki ama ona dayanamıyorsun. Belki böyle bir dostun gereği yok” dedi.
 
Kendisine abluka konusunda beklemesi gerektiğini, Ukrayna’nın henüz çok zayıf bir devlet olduğu, bundan dolayı Putin’i kızdırmak gerekmediği, aksi takdirde Rus askerlerinin Herson bölgesine girebileceği söylendiğini ifade eden İslâmov, Kırım’ın gıda ablukasına alınmasından önce işgal edilen yarımada ile ticaret hacminin aylık 1,5 milyar dolar tutarında olduğunu, Kırım’ın kendisinin o kadar ürünü tüketmediği ve Kırım üzerinden her şeyin Rusya’ya gittiği bir “kara deliğe” benzediğini belirtti.
 
Ablukanın aşamaları ile ilgili bilgi veren İslâmov, “Abluka, daha önce açıkladığımız gibi birkaç aşamadan oluşuyor. İlk önce Kırım’ın gıda ablukası. Bunu gerçekleştirdik. Ardından enerji ablukası. Bunu da yerine getirdik. Sonra deniz ablukası var. Şimdi ona başlayacağız. Yani Kırım tam olarak izole edilecek. Bunun yanı sıra Kerç geçişi de ablukaya alınacak. Kırım, tamamen, yüzde 80-90 oranında Ukrayna’ya bağlı” diye kaydetti.
 
Kırım Tatar halkının kendi çıkarları olduğunu ve bunun, Kırım Tatarlarının Ukrayna veya Rusya’ya karşı olduğu anlamına gelmediğini dile getiren Lenur İslâmov, “Kendi çıkarlarımıza göre hareket etmeyi müsaade edin. Kendi şarkılarımızı söylemek, atalarımızı geleneklerimize göre toprağa vermek istiyoruz. Böyleyiz. Ya bizi olduğumuz gibi kabul edin ya da bize yaklaşmayın. Biz, işgalde yok olmadığımız gibi, hiçbir zaman yok olmayacağız. Biz yapmak gerektiğimizi yapmalıyız, Kırım’ı geri almalıyız. Bunun için yaşıyoruz” diye konuştu.
 
Kırım’ın sivil ablukası Koordinatörü Lenur İslâmov, daha önce yaptığı açıklamada, Rusya’da siyasi tutukluların serbest bırakılması halinde tahribe uğrayan elektrik hatlarının onarılmasına olanak sağlayacağını bildirmişti.
 
Herson bölgesinde işgal edilen Kırım’a elektrik sağlayan her 4 hatta elektrik direklerinin patlatılması nedeniyle 21 Kasım tarihinde Kırım’a elektrik sağlanması durduruldu. Kırım’a elektrik sağlanmaması nedeniyle işgal edilen yarımadada acil durum ilan edildi. Kırım’da elektriğin olduğu benzin istasyonlarında kuyruklar oluştu, bazı marketler kapandı, yarımada sakinleri çok sayıda mum, ekmek ve fener satın almaya başladı. Ayrıca on binlerce Kırım sakini şebeke sorunu yaşamakta.

QHA
Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında