Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
23 Kasım, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

Karadenİz Petrol ve Gaz kongresİ Aralıkta İstanbul'da

KARAS REKLAM
Karadenİz Petrol ve Gaz kongresİ Aralıkta İstanbul'da
Türkiye ve Karadeniz bölgesindeki önemli O&G projelerinin verimli bir şekilde geliştirilmesi için diyalog kurulmasına, deneyimlerin paylaşılmasına, çözüm aranmasına ve iş dünyasının ve hükümetin çabalarını birleştirmeye olanak tanır.

13-14 Aralık 2023, düzenlecek olan kongre, Türkiye & Karadeniz Petrol ve Gaz, dikey olarak bütünleşmiş petrol şirketlerinden 200'ün üzerinde üst düzey yöneticiyi, genel müdürleri, petrol rafinerileri, gaz işleme tesisleri ve petrokimya tesislerinin CTO'larını, öncülerini bir araya getiren uluslararası, profesyonel bir platformdur. Türkiye'den ve Karadeniz bölgesindeki ülkelerden petrol ve gaz çıkarımına yönelik yatırım projeleri, düzenleyici otorite yetkilileri, üretim teknolojileri lisans verenleri ve endüstri için dünya tedarikçileri. Etkinlik, işleme tesislerinin inşası projeleri de dahil olmak üzere, Türkiye ve Karadeniz bölgesindeki önemli O&G projelerinin verimli bir şekilde geliştirilmesi için diyalog kurulmasına, deneyimlerin paylaşılmasına, çözüm aranmasına ve iş dünyasının ve hükümetin çabalarını birleştirmeye olanak tanır.

Kongredeki projeler;

SAKARYA GAZ SAHASI GELİŞTİRME

OPERATÖR/BAŞLATICI: Türkiye Petrolleri (TPAO)

YER: Karadeniz, Türkiye

AŞAMA: Devam ediyor

TARİHLER: 2028'e kadar

TPAO, 2028 yılına kadar Sakarya'da 40'a kadar üretim kuyusu açacak ve geliştirmenin ilk aşamasında on kuyu 2023'e kadar tamamlanacak. Toplamda, bu on kuyunun günde 10 milyon metreküp (Mcm) doğal gaz vermesi bekleniyor.

İkinci aşama, 2023 ile 2028 yılları arasında günde 40 mcm toplam üretimle kalan 30 kuyunun geliştirilmesini içerecektir.

Sakarya doğal gaz sahası, Zonguldak ili Filyos Sanayi Bölgesi'nde deniz altı doğalgaz üretim sistemi ve kara doğalgaz işleme tesisi olmak üzere iki ünite ile geliştirilmektedir.

Deniz yatağına 2.000 m derinlikte döşenen yaklaşık 170 km'lik bir boru hattı iki üniteyi birbirine bağlayacaktır. Boru hattı, üretilen gazı işlenmek üzere karadaki tesise taşıyacak. Türkiye Petrol Boru Hattı A.Ş. (BOTAŞ), işlenmiş gazı 36 km uzunluğundaki kara boru hattıyla ulusal gaz şebekesine taşıyacak.

 

PETKİM MODERNİZASYONU

İŞLETMECİ/BAŞLATICI: Petkim Petrokimya Holding A.Ş.

YER: Karadeniz, Türkiye

AŞAMA: Devam ediyor

TARİHLER: Veri yok

İş Sağlığı ve Güvenliği projeleri kapsamında en büyük yatırımlardan biri de SEÇ riski taşıyan ortak boru sahasındaki boru hatlarının yenilenmesi ve güzergahının değiştirilmesidir. Stratejik projelerde en önemli yatırımlar iskele modernizasyon yatırımlarıdır. Bu yatırımlarla iskelelerin altyapısı güçlendirilecek, SEÇ riskleri ortadan kaldırılacak ve iskeleler en son teknolojiye uyum sağlayacak şekilde modernize edilecektir.

Petkim Rafinerisi bünyesindeki İskele 3 ve İskele 2 iskelelerinin modernizasyonu ile gemiler ve üretim tesisleri arasında hammadde ve nihai ürün transferi sağlanmaktadır. İki aşamalı bu proje sonunda İskele 3 ve İskele 2'nin aktarma kapasiteleri toplam 80.000 DWT'ye çıkarılacaktır

 

TANAP'IN KAPASİTESİ İKİYE KATLANDI

İŞLETMECİ/BAŞLATICI: Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP)

YER: Türkiye – Azerbaycan

AŞAMA: Planlanan

TARİHLER: Veri yok

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı'nın (TANAP) kapasitesinin yakın gelecekte ikiye katlanacağını söyledi.

TANAP, Azerbaycan'ın Şahdeniz sahasının 2. Aşama gazını Gürcistan-Türkiye sınırından Türkiye'nin batı sınırına taşıyor. TANAP'ın toplam maliyeti 7 milyar doların altında kaldı

 

 

Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI