Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

Kaptanın Yargılanma Süreci Başladı

KARAS REKLAM
Kaptanın Yargılanma Süreci Başladı
Kaptanın yargılanma süreci başladı.
Reeklam yerimiz-1
Antalya'da Kaleiçi Yat Limanı açıklarında iki kişinin hayatını kaybettiği tekne kazasıyla ilgili tutuklu bulunan Kaptan Aydın Topaç'ın yargılanmasına başlandı.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Aydın Topaç; tutuksuz sanıklar Serdar Kurt, Mehmet Kurt, Aslan Kurt; müştekiler; taraf avukatları ve yakınları katıldı. 

Duruşmada ifadesi alınan sanık Topaç, suçlamayı kabul etmedi. Topaç, günlük tur teknesi olarak mürettebat ve yolcularla turu tamamladıklarını, saat 16.40 sularında dönüş sırasında yat limanına 1.5 mil mesafede fırtınaya yakalandıklarını anlattı. 

Sanık Topaç, fırtınanın çok kuvvetli olduğunu ve hortum oluşturduğunu savunarak, "Gemi ilerleyemez oldu. Hatta geri geri gitti. Rüzgarın gücünü yenemediği için makine stop etti ve iki dakika içerisinde alabora olduk. Kanaatimce kazada benim kusurum yoktur." dedi. 

Rüzgar başladıktan sonra 5 dakika içinde alabora olduklarını iddia eden Topaç, şöyle deva etti;

"Her hangi bir yere sığınma veya limana dönme imkanımız kalmadı. Ben can yeleklerinin dağıtılması için gerekli talimatı gemicime verdim. Gemide günlük çalışırım. Aylık veya yıllık çalışmam. Bu nedenle geminin aksamalarına ilişkin benim kusurum yoktur. Geminin batmasının sebebi aşırı fırtına ve makinenin stop etmesidir. Makine stop etmeseydi biz fırtınayı yenebilirdik. Ben ikinci katta direksiyon başındaydım. Yolcuların yardım isteme ve can yeleklerinin dağıtılması taleplerinin reddedilip reddedilmediğine dair bir bilgim yoktur. Ben, motor stop edince liman başkanlığını aradım. Ancak kimseye ulaşamadım. Bu nedenle yardım isteyemedim."

"86 yolcuya karşılık 110 can yeleği vardı."

Müşteki Birol Öztürk, olay günü tekneyle tura çıktıklarını, akşam üstü dönüş sırasında aniden fırtına çıktığını ve geminin sallanmaya başladığını belirtti. 

Gemi mürettebatından birinin, "Can yeleklerini takın" diye bağırdığını belirten Öztürk, "Can yeleklerini taktık. Ancak tekne alabora oldu ve battık. Tekne alabora olduktan  sonra bir süre suyun üstünde kaldık. 10 -15 dakika geçtikten sonra başka tekne geldi ve bizi kurtardı. Ben sanıklardan şikayetçi değilim." diye konuştu.

Sanık Serdar Kurt, olay günü teknede tayfa olarak çalıştığını,müşterilere servis yaptığını söyleyerek, havanın bir anda bozulduğunu ve dönüş yolunda aniden fırtına çıktığını anlattı.

Kaptanın emriyle yolculara can yeleklerini dağıttıklarını kaydeden Kurt, gemide bazı yolcuların iki can yeleği takmaya çalıştığını, gemide 86 yolcu bulunduğunu buna karşılık 110 can yeleğinin olduğunu öne sürdü. 

Mahkeme heyeti, sanık Aydın Topaç'ın üzerine atılı suçlar ve ölü sayısı nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet ayrıca kazaya karışan gemi üzerinde bilirkişi raporunun alınmasını ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Antalya'da 3 Eylül 2016 tarihinde Kaleiçi Yat Limanı açıklarında, şiddetli yağmur ve fırtınaya yakalanan tur teknesi batmış, teknede bulunan 86 kişiden 2'si hayatını kaybetmişti. Tur teknesinin batmasıyla ilgili kaptan Aydın Topaç tutuklanmıştı. 
Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında