A.S.P.
Ä°stanbul
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
RUS kongre ilanı

Kalleklev, filosu için planlarını açıkladı


KARAS REKLAM
Kalleklev, filosu için planlarını açıkladı
Avance Gas, yakın zamanda BW LPG Ltd. ile çok büyük gaz taşıyıcıları (VLGC) filosunu 1.050 milyon dolara satmak için varılan anlaşmanın ardından, açıkladı
deni ticaaret 41 kutluyor

Oslo borsasında işlem gören çok büyük gaz taşıyıcıları (VLGC) konusunda uzman Avance Gas, yakın zamanda BW LPG Ltd. ile çok büyük gaz taşıyıcıları (VLGC) filosunu 1.050 milyon dolara satmak için varılan anlaşmanın ardından, şirketin filosunun geri kalanı için niyetlerinin ne olduğunu açıkladı.

Tüm VLGC'lerini satmasıyla birlikte gemi sahibinin elinde 25'inci çeyrek ile 26'ncı çeyrek arasında teslim edilmek üzere dört adet yeni inşa MGC gemisi kaldı.

Avance Gas Holding Ltd. İcra Kurulu Başkanı Øystein Kalleklev, şirketin konsolide ara mali tablolarında yaptığı açıklamada, şirketin şu anda bu varlıkların değerini en üst düzeye çıkarmak için en iyi yolu değerlendirme sürecinde olduğunu söyledi.

Kalleklev, "Geçen yaz gemileri kiraladığımızdan bu yana, bu tür gemilerin yeni inşa fiyatı yaklaşık yüzde 15 arttı ve teslimat tarihleri ​​2025/2026'dan 2027'ye kaydırıldı" dedi.

Üst düzey yönetim ayrıca, bu varlıklarla zamanlı kiralama yaparak, gemileri satarak veya benzer varlıklara sahip diğer sahiplerle aktif olarak etkileşime girerek Avance Gas'ı bir MGC/amonyak şirketine dönüştürerek, yeterli ölçekte bir şirket geliştirmeyi hedefleyerek bu varlıklardan cazip getiriler elde edileceğine olan güvenini dile getirdi.

Şirketin CEO'sunun da belirttiği gibi, filoda sadece 12 adet VLGC kaldığı için, şirket hissedarlarının çıkarına kalan gemileri satmanın en iyisi olduğuna karar verdi.

"Bu kararın büyük ölçüde küçük ölçekli bir operasyondan kaynaklandığını; daha küçük bir filoyla rekabet etmenin zor olduğunu, aynı zamanda VLGC'lerin ikinci el fiyatlarının tarihi olarak yüksek seviyede olduğunu, bu nedenle gemilerimizi satmayı cazip hale getirdiğini" belirtti.

Hatırlatmak gerekirse, kalan 12 VLGC'nin BW LPG Ltd.'ye satışı için varılan anlaşmanın ardından, şirket sahibi artık tam amonyak kargoları taşıyabilen dört adet çift yakıtlı orta boy gaz taşıyıcısına (MGC) sahip olacak, BW LPG'de %12,77 hisseye ve önemli miktarda nakit varlığına sahip olacak.

VLGC gemilerinin işlemlerinin ve alıcıya teslimatının 15 Eylül - 31 Aralık aralığında gerçekleşmesi planlanıyor.

CEO Kalleklev. "BW LPG, işlemle birlikte filosunu yenilerken aynı zamanda ölçek ekliyor. Avance Gas için, gemilerimizi çok cazip bir fiyata satarak finansal olarak fayda sağlıyoruz, bu da hissedarlarımıza önemli miktarda sermaye iade etmemizi sağlayacak," diye vurguladı

RUS 1

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-

Deniz ticaret41 yasında