Bu yılın en büyük satın alma işlemlerinden birini gerçekleştirerek U.N. Ro-Royu bünyesine katan Danimarkalı DFDS, İskandinavya ile Türkiyeyi birbirine bağlayan bir hat kurdu. DFDSnin başlattığı taşıma hattı İsveçten başlayacak, Türkiyede sona erecek. Intermodal türündeki bu hat ile DFDS, taşıma süresini diğer örneklere göre birkaç gün kısaltacak.
Danimarkalı şirketin resmi sitesinden duyurduğu Intermodal bağlantı hattı İsveçin Gothenburg kentinden başlayacak. Hat daha sonra önce Belçikanın Gent kentine, sonra da İtalyanın Trieste Limanına varacak. Ardından Yunanistanın Patras kentine ulaşacak olan gemiler sonra da Ege kıyılarından Türkiyeye varacak Marmarada; Pendik, Ambarlıya, Akdenizde ise Mersine yönelecek. DFDSnin belirlediği hatların tamamı Danimarkalı şirkete ait limanlar.
5 yeni rota belirledi
DFDSnin belirlediği rotalarda ise transit geçişler GothenburgGentTrieste 4 gün, Gothenburg-GentTriestePendik 7 gün, GothenburgGentTriesteAmbarlı 8 gün, GothenburgGentTriesteMersin 9 gün, Gothenburg-Gent TriestePatras 5 gün olacak. Danimarkalı DFDS, bu yılın nisan ayında denizden araç ve kargo taşımacılığı yapan U.N. Ro-Ro'yu 950 milyon euro karşılığında satın almıştı. Şirket bu satın almayla Akdeniz'deki varlığını genişletmek istediğini açıklamıştı. Türkiye'nin önde gelen lojistik şirketlerinden biri olan U.N. Ro-Ro'da 12 Ro-Ro gemisi bulunuyor.
Üçüncü kez el değiştirdi
Şirket sahibi olduğu Pendik ve Trieste limanları sayesinde Türkiye ile İtalya ve Türkiye ile Fransa arasında 5 ro-ro hattı çalıştırıyor. U.N. Ro-Ronun 500 çalışanı ve Türk yönetim ekibi görevlerinde kalmaya ve U.N. Ro-Ro gemileri, Türk bayrakları ile seferlerini yapmaya devam edecek.
Türkiyenin en büyük ro-ro yük operatörü olan U.N. Ro-Ro'nun yüzde 35'lik pazar payı bulunuyor. Hatırlanacağı üzere U.N. Ro-Ro 2007 yılında en büyük fon şirketlerinden biri olan KKR'ye 910 milyon euro karşılığında satılmıştı. KKR, 2014 yılında U.N. Ro-Ro'yu Esas & Actera konsorsiyumuna sattı. 24 ülkede yer alan 8 bin çalışanı bulunan DFDSnin ise yıllık geliri 2 milyar euro seviyesinde.
Intermodal taşımacılık bilindiği üzere, taşıma şekilleri değiştirilirken yük üzerinde herhangi bir işlem yapmadan birden fazla noktaya yükün birden fazla taşıma modeliyle taşınması yöntemidir. Intermodal taşımacılık kapsamında, ürünlerin treylerden çıkarılmasına gerek olmadan doğrudan bir taşıma modelinden diğerine geçmesini sağlayan özel treylerler kullanılmaktadır.
İskandinavya'ya hat kurdu
U.N. Ro-Royu bünyesine katan Danimarkalı DFDS, İskandinavya ile Türkiyeyi birbirine bağlayan bir hat kurdu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.