Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

İpek Yolu canlanacak

KARAS REKLAM
İpek Yolu canlanacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Çin ve Türkiye arasında Kervan Projesinin Türkiye ve Avrupa'ya yük taşımacılığı gerçekleştirmesinin faydalı olacağını düşünüyorum." dedi.
Reeklam yerimiz-1
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye ile Çin arasındaki Modern İpek Yolu'nda Kervan Projesi başlatılması için görüşmelerde bulunduklarını belirterek, "10 araçlık bir konvoyun İpek Yolu orta koridorunda Türkiye'ye ve Avrupa'ya yük taşımacılığı gerçekleştirmesinin faydalı olacağını düşünüyorum." dedi. Kuşak ve Yol Girişimi'nin, tarihi İpek Yolu gibi, ülkeleri, ekonomileri ve insanları birbirine bağlayacağına inandıklarını belirten Arslan, Türkiye'nin de bu yolun bir parçası olarak, gelişen ekonomiler, ham madde kaynakları, enerji koridorları, ticaret merkezleri ve yoğun nüfuslu tüketici pazarlarının kesiştiği noktada yer aldığını belirtti.

"Kervan Projesi"
Ahmet Arslan, mega projelerle altyapı bağlantılarını sağlarken, intermodal ulaştırma imkanlarını iyileştirmeye ve özellikle sınır geçişlerindeki engelleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Ulaştırma altyapısına son 14 yılda 100 milyar dolarlık yatırım yapıldığını anımsatan Arslan, yeni karayolları, demiryolları, havalimanları ve limanlar inşa ettiklerine dikkati çekti. Karayolu taşımacılığında doğu-batı ve kuzey-güney karayolu koridorlarındaki eksik bağlantıları, karayolu, tünel ve köprü projeleriyle tamamladıklarına değinen Arslan, bölge ülkeleriyle de transit taşımacılığın geliştirilmesi ve fiziksel olmayan engellerin kaldırılmasına yönelik iş birliği yaptıklarını ifade etti.

"Limanlarımız çok önemli pozisyonda"
Arslan, deniz taşımacılığının da Avrasya bağlantıları için önemli bir ulaştırma modu olduğunu vurgulayarak, Türk boğazlarının Karadeniz ile Akdeniz arasındaki bağlantıyı sağladığını, Türk limanlarının Cebelitarık Boğazı vasıtasıyla Atlantik Okyanusu'na, Süveyş Kanalı vasıtasıyla da Arap Yarımadası'na ve Hint Okyanusu'na erişim imkanı verdiğini anlattı. Ve Arslan ekledi, dünyanın ekonomik, bilgi ve kültürel zenginliğine katkıda bulunacak olan Modern İpek Yolu'nun hayata geçirilmesinde her türlü bölgesel ve ikili iş birliğine açık olduklarını sözlerine ekledi.
Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında