USC-Technologies kuruluşu tarafından geliştirilen metodoloji, bir geminin bağlama operasyonlarının, kıyıdan bir kişinin kontrolü altında bir grup römorkör tarafından gerçekleştirilmesi ve çekilen gemiye etki eden hidrometeorolojik faktörleri ve hidrodinamik kuvvetleri gerçek zamanlı olarak belirleme yeteneği ile amaçlanmaktadır. USC basın servisinin bildirdiğine göre gemi.
Teknoloji, Rusya Federasyonu'nun 2030 yılına kadar sosyo-ekonomik kalkınma girişimlerinin bir parçası olan "Teknoloji Geliştirme İşaretleri" girişimi çerçevesinde uygulanan "Otonom Navigasyon" federal projesi çerçevesinde geliştirildi.
OSK-Teknoloji işletmesi, "Otomatik römorkörlerin koordineli grup faaliyetlerini yönetme yöntemi" buluşunun patentinin sahibi oldu. Bu, Rusya'da bu türden ilk icattır.
“Rusya'daki mevcut otonom gemi kontrol sistemleri, yalnızca bir römorkörün uzaktan kontrol edilmesini mümkün kılıyor ve bir grup römorkörün koordineli kontrolünü sağlamıyor ve ayrıca römorkörlerin ve çekilen geminin göreceli konumunu hesaba katmıyor, Basın bülteninde, hidrodinamik ve aerodinamik özellikleri, çekme operasyonu için hidrometeorolojik koşulları belirleyen özellikleri "diyor.
USC tarafından geliştirilen teknoloji, bağlama işlemlerinin kıyıdan özel bir kontrol noktasından tek bir kişi tarafından gerçekleştirilmesine olanak tanıyacak ve büyük ölçüde dış ve iç yol kenarlarında ve limanların yanaşma duvarlarında çalışmak üzere tasarlandı.
"Römorkörlerin senkronizasyonu, kontrol istasyonundan çeşitli radyo kanalları aracılığıyla baş otomatik römorköre sinyaller gönderilerek elde ediliyor ve bu da görevleri bir grup römorköre dağıtıyor. Gemilerin konumunun belirlenmesi, küresel konumlandırma sistemleri kullanılarak gerçekleştirilir" diye açıklıyor USC.
Buluşun çalışma prensibi, bağlama operasyonunun amaçlarına ve uygulama koşullarına bağlı olarak, birden fazla insansız römorkörün desteklenen geminin yanına yerleştirilmesine yönelik tavsiyeleri, otomatik römorkörlerin gemide kullanılmasının risklerinin bir değerlendirmesini içermektedir. demirleme operasyonlarının sağlanması süreci, acil durumların belirlenmesi ve otonom gemilerin ekipmanında çeşitli arızaların meydana gelmesi sırasında koordineli kontrol sisteminin çalışma modlarının değiştirilmesine ilişkin kuralların açıklaması.
Algoritmaların kullanılması, bir grup otomatik römorkörün koordineli kontrolünün enerji verimliliğinde bir artış sağlar.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.