Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

İngiltere yeni Ulaştırma Denizcilik Bakanı


KARAS REKLAM
İngiltere yeni Ulaştırma Denizcilik Bakanı
Ulaştırma Bakanlığı'nda havacılık, denizcilik ve güvenlikten sorumlu parlamento dışişleri bakan yardımcısı olarak Mike Kane'i atadı.
Reeklam yerimiz-1

İngiltere'nin yeni hükümeti, yakın zamanda yapılan genel seçimlerde ülkenin başbakanı olarak Rishi Sunak'tan görevi devralan Sir Keir Starmer'ın ardından, 9 Temmuz'da Ulaştırma Bakanlığı'nda havacılık, denizcilik ve güvenlikten sorumlu parlamento dışişleri bakan yardımcısı olarak Mike Kane'i atadı.

Mike Kane, Temmuz 2024'te Wythenshawe ve Sale East'ten milletvekili seçildi.

Kane'in selefi Lord Davies of Gower, 14 Kasım 2023'ten bu yana ulaştırma bakanlığında parlamento müsteşar yardımcısı olarak tüm denizcilik konularını ele almıştı.

5 Temmuz'dan bu yana İngiltere'de resmen güçlü bir İşçi Partisi çoğunluğu var ve mevcut başbakan da yeni bakanlarını açıklamaya başladı.

Hatırlatmak gerekirse, Keir Starmer liderliğindeki muhalefetteki İşçi Partisi, 4 Temmuz'da İngiltere'de yapılan genel seçimlerde Rishi Sunak liderliğindeki iktidardaki Muhafazakar Parti'yi ezici bir çoğunlukla yenmişti.

Görevden ayrılan Başbakan Rishi Sunak, yaptığı kısa açıklamada, sonuçtan duyduğu sorumluluğu kabul ederek, mağlup olan meslektaşlarından özür diledi.

İngiltere Deniz Ticaret Odası İcra Kurulu Başkanı Rhett Hatcher,  "Mike Kane'i denizcilik bakanı olarak atanmasından dolayı kutluyorum. dedi

"Geçtiğimiz Parlamento'nun çoğunda denizcilik brifingini takip etmiş olması, role zengin bir bilgi birikimi getiriyor ve hemen işe koyulmak için yetenekli bir konumda. Nakliyenin Birleşik Krallık refahının merkezinde olmaya devam etmesini sağlamak için birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.

"Nakliye sektörü için hükümet genelinde yapılması gereken çok şey var. İlk odak noktası, uzun vadeli bir karbonsuzlaştırma planı olmalı, deniz sınırlarına yönelik yaklaşımımızın ticareti engellemek yerine desteklemesini ve sektörle birlikte çalışarak şu anda ve gelecekte ihtiyaç duyduğumuz iş gücünü sağlamalıyız."

Maritime UK CEO'su Chris Shirling-Rooke, daha önce Başbakan Sir Keir Starmer'ı tebrik etmiş ve hükümetin gelecek planlarında ve gündeminde kıyı topluluklarının çıkarlarına ve ekonomik refahına öncelik vermesi konusunda uyarmıştı.

Shirling-Roke, limanlar, profesyonel hizmetler, eğlence amaçlı denizcilik, nakliye ve mühendislik gibi İngiltere denizcilik endüstrilerinin ülke genelinde 1,1 milyondan fazla kişiye iş sağladığını ve bir sektör olarak demir yolu ve havacılık sektörlerinin toplamından daha değerli olduğunu belirtti.

“Boşa harcayacak zaman yok,” dedi: “Denizcilik konusunda ciddileşmenin zamanı geldi.”

Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında