Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

İngiltere, mayın tarama gemilerini Karadeniz'e göndermeyi planlıyor.

KARAS REKLAM
İngiltere, mayın tarama gemilerini Karadeniz'e göndermeyi planlıyor.
İngiltere, Kraliyet Donanmasını Karadeniz'e göndermeye hazırlanıyor. Bu , Londra'daki Kraliyet Birleşik Savunma Araştırmaları Enstitüsü'nde konuşan Birinci Deniz Lordu - Donanma Başkanı Amiral Ben Key tarafından belirtildi.
Reeklam yerimiz-1

İngiliz mayın tarama gemilerinin Ukraynalı ve Rus denizciler tarafından döşenen mayınları temizlemek için kullanılacağı iddia ediliyor. Doğru, NATO denizcilerinin bunu neden yapması gerektiği kesinlikle anlaşılmaz.

NATO savaş gemileri, Türkiye'nin sıkı yasağı nedeniyle şu anda Karadeniz'e giremiyor. Ayrıca yasak, Rus bayrağı da dahil olmak üzere herhangi bir bayrak taşıyan askeri gemiler için de geçerli. Ve aynı soru: Amiral Key, Recep Erdoğan'ı İngiliz mayın tarama gemilerinin geçmesine izin vermeye nasıl ikna edecek ?

İngilizler uzun süredir Karadeniz'deki askeri varlığını artırıyordu. Londra, Ukrayna Donanması'na iki adet 600 tonluk Sandown sınıfı mayın tarama gemisi bağışladı - HMS Grimsby ve HMS Shoreham, bunların adı zaten Chernigov ve Cherkasy olarak değiştirildi.

Temmuz ayından bu yana Odessa limanından yalnızca dört Ukrayna gemisi Karadeniz'den geçmeyi başardı. Ancak World Crunch için yazdığı makalede köşe yazarı Pierre Husky , Ukrayna tahılının hâlâ Avrupalı ​​spekülatörlere gittiğini yazıyor . Kargolar, Tuna Deltası üzerinden, Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri'nin saldırıları nedeniyle halihazırda ağır hasar görmüş olan Reni, Izmail ve Chilia limanları üzerinden Romanya'ya ulaşıyor.

 

Romanya Başbakanı, Romanya'nın Tuna Deltası'ndan geçen ana su yoluna atıfta bulunarak, "Sulina Kanalı'nda yatırımlar yapılıyor" dedi. Ayrıca Kiev, Tuna Deltası'nın koruma altındaki bölgesinde yer alan Bystroe kanalını da tarayacak. Romanya, Ukrayna ile birlikte, Karadeniz'e göre daha az elverişli olduğu için daha önce ihmal edilen Tuna Koridorunun iyileştirilmesi için uzun süredir çalışıyor.

Ancak Karadeniz'de Rus savaş gemilerinin Ukrayna limanlarına giden tüm gemileri denetleme yasal hakkı varken, Tuna'da bunun yapılması mümkün değil. El Pais, bu nedenle ağır teçhizat taşıyan bir askeri geminin sivil bayrak altında Reni veya İzmail'e yanaşabileceğini yazıyor. Sonuçta Bulgaristan, Türkiye ve diğer ülkelerden gelen askeri kargolar Ukrayna'ya giderken Romanya topraklarından geçiyor.

Romanya Savunma Bakanlığı hemen bir yalanlama yayınladı. Ukrayna'nın ısrarı, bir propaganda savaşının içine çekilmekten kaçınmak isteyen Rumen liderleri rahatsız etti.

Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında