Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

İnebolu konteyner limanı olacak

KARAS REKLAM
İnebolu konteyner limanı olacak
AK Parti Kastamonu 3. Sıra Milletvekili Adayı Murat Demir, İnebolu ilçesini ziyaretinde İnebolu limanının konteyner limano olacağını söyledi
Reeklam yerimiz-1
AK Parti Kastamonu 3. Sıra Milletvekili Adayı Murat Demir, işinin deniz ve liman olduğunu söyleyerek, limanın bölgede ne anlama geldiğini çok iyi bildiğini belirtti. Milletvekili Adayı Demir, şöyle konuştu: "Bilmeyenler de tek tek gelsinler ben anlatayım veya alayım onlara dünyayı gezdireyim bölgedeki limanın o bölge için ne anlama geldiğini görmeleri lazım. Evet, İnebolu Limanı için ihalesi yapıldı muhtemelen pazartesi-salı açıklanır ve kaldı ki bu sadece İnebolu limanı ihalesi değil bir konsorsiyum ihalesi içerisinde bir çok ya devletin kurumlarının bulunduğu bir paket ihale. Bu ihalenin içerisinde İnebolu limanı da var ve yıllık 900 bin ton dan 2 milyon 700 bin tona çıkartılan bir liman kapasitesi. Bu limanın içerisinde olmazsa olmazlarda benim hep söylediğim bir Ro-Ro. Ro-Ro’nun ne anlama geldiğini biliyorlar mı acaba? . Ro-Ro bu denize yanaşan yaklaşık içinde 60-70 tırın dorsesini alabilen buradaki arkadaşımızın, Kastamonu’daki arkadaşlarımızın, Konya’daki, Ankara’daki ihracatçılarımızın malını içine yükleyip tıra koyduğunda dünyanın liman olan her bölgeye malını çok rahat gönderebilmesi anlamına geliyor. Bu ne demektir? İnebolu’dan dünyaya bir kapı açılmış demektir. Önce bu kapının açılıp-açılmadığını görmeleri gerekmektedir. dedi.

"LİMAN KONTEYNIR LİMANI OLACAK"
İnebolu Limanı'nın büyütülmesinden sonra 40-50 bin tonluk gemilerin limana yanaşabileceğini belirten Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buradan maden, mermer yüklediğini düşünün bu kuru yük gemilerinde de 30’a yakın personeli var. Bu geminin burada 10-15 gün kalacağını düşündüğünüz zaman bu 30 personel İnebolu’da para harcayacaklar. Dünyadaki liman kentleri müşterilerinin gelip gemilerden para harcaması için o kadar cazip işler üretiyorlar ki gelsin buraya dolarlarını bıraksın, paralarını bıraksın burada konaklasınlar bu da işin bir tarafı ve büyük yolcu gemileri uğrayacak buraya. Yani Karadeniz’de dolaşım yapan dünyanın özellikle turizmde İtalya’nın, Yunanistan’ın, İspanya’nın baktığın zaman bu tür daha çok ülkelerin bu gün baktığınız zaman en büyük deniz turizmleri var. Onlar da nedir bir kruzer gemileri var. Onlar içinde 2000-3000 turist var. Bu turistler dünyayı dolaşıyorlar yani insanlar çıkıyorlar 20 gün 30 gün o 40-45 günlük büyük seferlere çıkıyorlar bu da limanda potansiyel olan ve yanaşabileceği limanlara uğruyorlar. Amasra’da yaptı ilk gemi bu sene içerisinde yanaştı ve bir anda gemiden 1200 kişi indi. Amasra da iki gün kaldı. Bu ne demektir biliyor musun 1200 kişi gelip burada ve onlar yabancılar, para harcamaktan korkmayan dünyaya para harcamak için çıkmışlar zaten. O proje buraya yapılacak bir diğer taraftan konteyner projede o limanın içindeki tüm alan temizlenecek liman baştan aşağıya projelendirilecek. Rıhtımların büyütülmesi var burada 180m2 olan 1 numaralı rıhtımın 225 metreye çıkacağından bahsediliyor, 2-3 tane de destek rıhtımının yapılacağı söyleniyor. 200 metrelik rıhtımlar, 450 metre tali mendirek ve dalgakıran yapılacağı bahsediliyor. Projenin içerisinde bunların tamamı verildi ve konteyner limanı olacak. Konteyner demek Anadolu’nun bütün ihracatını biz buraya çekebiliriz ki bu liman buraya ihalesi yapıldıktan sonra bu yol zaten yapılacak. Ankara’nın ihalesini ihracatını bizler buraya çekeceğiz, Ankara-Eskişehir ihracatını buraya çekeceğiz. Dünyayla rekabet etmek demek maliyet demek bu maliyetin en büyük kısmı da nakliyeden geçiyor. Örneğin ben fabrikamı konteyner geldikten sonra hiç tereddüt etmem neden? Çünkü ben dünyayla rekabet ediyorum ürünüm dünyaya mutlaka rahat bir şekilde gönderebilmem gerekiyor, o şartların oluşması gerekiyor. Sıkı ve katı atık yüklerinin boşaltılması diyor buna benzer bu bölgede kullanılabilecek çok aktif projeler var ama bir önemli kısmı da bu limanda kaç kişi istihdam edebilecek? En kötü en az 200-300 ilave işe alınacak ve istihdam edilecek. Bu ne demektir ya İnebolu için 200 kişi alınması ne demektir? Bunun ne anlama geldiğini düşünebiliyor musunuz?"

"DEVLET BALIKÇILARI MAĞDUR ETMEZ"
Balıkçıların mağdur edilme konusu hakkında da konuşan Milletvekili Adayı Murat Demir, şöyle konuştu: "Sadece takmışlar bir şeye balıkçı barınağı bu devlet hiç kimseyi mağdur etmediği gibi bu ilkenin balıkçılarını asla mağdur etmez buna ben imkan vermem. Seçilsem de seçilmesem de balıkçıların burada en ciddi hakkını koruyacak kişi benim, çünkü balık tutmayı seviyorum o işi de biliyorum hatta şimdi kendi memleketimde 2-2,5 yıl uğraşıp bir balıkçı barınağı kazandırmış bir insanım o yöntemleri de biliyorum. Böyle potansiyeli olan bir limanda balıkçı barınağı direkt içerisinde olmaz gerçekçi olmamız gerekiyor. Ama İnebolu’nun hemen müsait yerinde bunun akabinde seçili hükümet kurulur, kurulmaz bir direkt balıkçı barınağını yaptırır hemen çalışmalara başlarız. Bu günün teknolojisiyle 1 yılda inşaatı bitiyor."
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında