Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

İMEAK'ın Kıyı Yapı Aş'yi Başbakan önlemiş

KARAS REKLAM
İMEAK'ın Kıyı Yapı Aş'yi Başbakan önlemiş
Başta Göcek olmak üzere özel çevre koruma bölgeleri işletme hakkı MUÇEV’den Metin Kalkavan'nın Deniz Ticaret Odası’nın kuruluşu dediği şirkete devredilecekti
Reeklam yerimiz-1

Metin Kalkavan'ın seçim gezisi için gittiği Bodrum'da, bizi yanlış anladılar diye gündeme getirdiği, tamamen İMEAK Deniz Ticaret Odasının kuruluşu olan dediği, bu şirketin de TUDEV gibi İMEAK Deniz Ticaret Odası ile hiç bir ilgisinin bulunmamasının yanı sıra, Kıyı Yapı Aş ile ilgili haberler biriri ardına gelmeye başladı. Meğer bu konu geçen sene Muğla yerel basınında oldukça geniş olarak yer almış. Ne var ki Kıyı Yapı Aş ortakları arasında olan gazeteci Fatih Çekirge de o günler de olayı  “Sahillere yeni düzen geliyor”  başlığı ile köşe yazısına taşımış.

MuğlaTürk.com isimli haber portalının belirttiğine göre, Muğla Ak Parti Milletvekili Nihat Öztürk ve bazı yerel siyasetçiler söz konusu iddiaları Başbakan  Binali Yıldırım'a kadar ulaştırdı. Tepkileri ve eleştirileri dinleyen Başbakan Yıldırım da son anda emir vererek adrese teslim kıyak ihalenin yapılmasını engelledi. 


İşte o günlerde Muğla basınında ve Oda Tv haber portalında yer alan haberler;
 Odatv,  23.05.2017 tarihli haberi
Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge’nin, dünkü yazısında bahsettiği “Deniz Kıyı ve Çevre Yönetimi Anonim Şirketi”nde yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı. Odatv’ye konuşan Fatih Çekirge, “Ben burada tamamiyle gönüllük esasına dayalı olarak görev aldım” dedi.

Fatih Çekirge, dünkü “Sahillere yeni düzen geliyor” başlıklı yazısında, “Akdeniz’in cennet koylarına yeni bir çevre ve koruma sistemi geliyor. Önceki hafta Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan ve yönetimi ile Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki bir toplantı yaptı. Toplantı sonucunda şu karara varıldı: ‘Başta Göcek olmak üzere özel çevre koruma bölgeleri işletme hakkı MUÇEV’den Deniz Ticaret Odası’nın kurduğu yeni şirkete devrediliyor.’ Böylece Göcek, Gökova, Hisarönü körfezlerindeki özel çevre koruma bölgeleri bu şirket tarafından işletilecek” bilgisini vermişti.

“Yıllardır tonoz, mapa, iskele işletme yapısı bir standarda kavuşturulamamıştı” diyen Çekirge şirketin amacını “Bu şirketin amacı, koruma alanlarının temiz tutulmasının kontrolü, yapılandırılması tonoz ve mapa sisteminin dünya standartlarına göre kurulması olacak” diye anlatmıştı.

İŞTE ŞİRKETİN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
16 Mayıs'ta Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yer alan ilana göre Muğla Valiliği ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı'nın iştirakı (MUÇEV) bünyesinde bulunan, sahiller, plajlar, yat bağlama tesisleri, iskeleler, koylar ve gözde turizm tesislerine artık bu şirket hükmedecek.
 

 
Odatv, Fatih Çekirge’nin yazısında bahsettiği şirketin Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nden yönetim kurulu bilgilerine ulaştı. Buna göre; Deniz Kıyı ve Çevre Yönetimi Anonim Şirketi’nin yönetiminde Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan’ın yanı sıra Hürriyet yazarı Fatih Çekirge’nin de yer aldığı anlaşıldı. 


MuğlaTürk.com.  14 Haziran 2017 Çarşamba tarihli haberi
Muğlatürk Gazetesi ve Haber Sitesi'nin manşetten gündeme getirdiği; Muğla kıyılarına talip olan  “DENİZ, KIYI ve ÇEVRE YÖNETİMİ A.Ş.” için yanlıştan dönüldü. 

Kadem Mete Muğla Ak Parti İftar Programı'nda ''Kendini bilmez densiz basın'ın yazdığı'' diye anlattığı konuda Muğla Ak Parti Milletvekili Nihat Öztürk ve bazı yerel siyasetçiler söz konusu iddiaları Başbakan  Binali Yıldırım'a kadar ulaştırdı.

Tepkileri ve eleştirileri dinleyen Başbakan Yıldırım da son anda emir vererek adrese teslim kıyak ihalenin yapılmasını engellediği öğrenildi. 

Kadem Mete'yi bu kadar kızdıran habere konu olan şirketin Kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri arasında, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin akrabası ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete ile Hürriyet Gazetesi Yazarı Fatih Çekirge'nin de olması dikkat çekti.

İşte Muğla’yı karıştıran o şirketin künyesi:
Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Başkanı Şadan Kaptanoğlu Dikici
Rizespor Başkanı Metin Kalkavan
TOBB eski Başkanı Fuat Miras’ın oğlu Ömer Faruk Miras
İMEAK Deniz Ticaret Odası Yöneticisi İlker Meşe
Ak Parti Muğla İl Başkan Kadem Mete”nin amcası, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete
Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Çekirge
Eski Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanı Tezcan Yaramancı
Avukat Remzi Kazmaz…

ŞİRKETİN MUĞLA İLE İLGİSİ YOK
Öte yandan söz konusu şirketin Muğla ile ilgisi de bulunmadığı belirlendi. Yönetim Kurulu üyeleri arasında da Muğla doğumlu kişilerin bulunmadığı şirketin yine Muğla Vergi Dairesi'nde de kaydının olmadığı görüldü.

İddialara göre; söz konusu şirketin Muğla ile ilgisi olmamasına rağmen işletmesine talip olduğu yerler arasında şu önemli kıyılar yer alıyor:

"Akbük Koyu, Kadın Azmağı, Sarıgerme Plajı, Kızkumu, Datça İskele Plajı, Kargı Koyu, Korubükü, Karaincir, Ölüdeniz Belcekız, Çalış, Kumburnu, Şatburnu, Kayaköy Gemiler Koyu, Göcek Yat Bağlama İskelesi, Bitez plajı, Karacasöğüt İskelesi"
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında