Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

İlk yarışında ilk finişi yaptı

KARAS REKLAM
İlk yarışında ilk finişi yaptı
32 teknenin katıldığı ve Alternatif Rota?nın uygulandığı mücadelede ilk finişi suya yeni inen Bolt 37 ?Bolt? yaptı.
Reeklam yerimiz-1
TAYK tarafından düzenlenen Sonbahar Serisi?nin üçüncü yarışı Moda-Adalar coğrafi parkurunda yapıldı. 32 teknenin katıldığı ve Alternatif Rota?nın uygulandığı mücadelede ilk finişi suya yeni inen Bolt 37 ?Bolt? yaptı.

Rüzgar en çok 15 knot hızla esti ancak buz gibi hava yağmur ve rüzgarla buluşunca ekipleri adeta dondurdu.

Alternatif rota uygulandı
Fiziksel ortamın böylesine bir tablo çizmesine rağmen yine de Moda Deniz Kulübü önündeki start hattına IRC1'de 9, IRC2'de 8, IRC3'te 6, IRC4'te 7 ve Destek'te de 2 olmak üzere 32 tekne geldi.

Planlanan rotaya göre filo koyiçindeki sosisin ardından Trafik Seperasyon Şamandırası'nı dönüp geri gelecekti. Ancak Yarış Kurulu, tahminlere göre kuzeyli havada yarışın apaz olmaması ve orsaya uygun açı oluşturması amacıyla daha uzun olan Alternatif Rota'yı uygulamaka karar verdi.

Evdeki hesap çarşıya uymadı
İlk start saat 11.00'da IRC3, IRC4 ve Destek sınıfına verildi. IRC1 ve IRC2'ler de ikinci grup olarak 11.05'te start etti.

Borusan Racing Çılgın Sigma, Alvimedica 2 ve 7 Bela'nın "fazla yükselmesi" önceleri Yarış Kurulu'nun telsizden yaptığı "Alternatif Rota ilanını duymadıkları" şeklinde yorumlandı. Oysa her üç tekne de "stratejik olarak yükselmeyi" uygun görmüştü. Ne var ki balon basacak açıyı yakalamak için yapılan hesap tutmayınca avantajı rakiplerine kaptırdılar.

IRC1'de ilk finişi saat 13.00.18'de Mehmet Taki-Serdar Çalışkan'ın suya yeni inen Bolt 37'leri "Bolt" yaptı. 13.02.06 ile Feyyaz Yüzatlı-Hasip Gencer'in Due'si, 13.02.52'de de Erhan Uzun dümenciliğindeki FarrFara (Farr 40) yarışı tamamladı. Ne var ki Bolt'tan yaklaşık 7 dakika sonra finiş hattını kesen Selim Kakış dümenciliğindeki Medianova Acadia 3 (First 40), sınıfında birinciliği kucakladı.

Yelkeni büyük reytingi yüksek
Yelkenleri, özellikle de balonu gereğinden çok daha büyük olduğu için reytingi diğer Bolt 37 Due'den 12 puan daha yüksek (1.178) olan Bolt, Farr 40'lardan "kurtardı" ama 1.081 reytingli Medainova Acadia 3'e bir şey yapamadı.

Ahmet Eker'in Levent Peynirci ve Burak Zengin ile güçlendirdiği ekibi ile yarışa katılan Melges 32 "Sütlaç", Farr 40'lardan kopmadı ama dereceye hayli uzak kaldı.

3 MAT 1010' dan biri dereceye girdi
IRC2 grubunda Ford Otosan-Turgut Reis (First 35) rotasını 13.17.35'te grubundaki ilk tekne olarak tamamladı ve birinciliği kazandı.

Bu sınıfta mücadele eden üç MAT 1010, Logo, Atos Matrix ve Outlaw arasındaki mücadelede kendisini ikincilikle dereceye sokan tek tekne Tuğrul Tekbulut'un Serdar Öner yönetiminde ve Onur Bilgen dümenciliğinde yarışan Logo'su oldu. Cenk Tekkaya'nın First 40.7'si "Pupa-Fifty Fifty" üçüncülük elde etti.

Dönüş rotası tek kontra
Yassıada dönüşünün ardından dar apaz ile orsa arasında oynayan bir açıda neredeyse tek kontra finiş hattına ulaşan filoda IRC3'te ilk iki Sonbahar Kupası'nın ikinci yarışı ile aynı oldu. Cevat Satır-Şahin Akın'ın prototip Alfasail Petek'i birinciliği kazanırken Deniz Yılmaz'ın First 34.7 Güneş Sigorta Falcon'u ikinci sırada kaldı.

Geçtiğimiz yarışta üçüncülüğü DHO'nun Orsa'sı kazanmıştı. Deniz Harp Okulu bu yarışta yoktu. Üçüncü sıraya diğer bir First 34.7, Hasan Utku Çetiner'in Shak Shuka-GTT Logistics'i yerleşti.

Finişe geldi terk etti
IRC4'te birinciliği kazanan Berk Gürpınar yönetimindeki Zig Zag (prototip) yarışa Alvimedica desteğinde katıldı. Alize'nin ikincilik elde eden Hüseyin Akça yönetimindeki diğer teknesi SuSail-Bandido'da (G 28) da Sabancı Ünversitesi Yelken Takımı üyeleri yer aldı. Şükrü Uzuner J80 Jumbo'su ile üçüncü oldu.

Bu grupta Tarkan Akdoğan'ın Micro Cenoa'sı, finiş hattına kadar geldi ancak şamandıraların dışından geçince hanesine (RET / Terk) yazıldı.

Destek sınıfında yarışan iki Elan 340'dan Bora Gemicioğlu'nun Bled'i, rotasını rakibi Ertan Özçevik'in Venus'ünden 3.5 dakika önde tamamladı. 
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında