Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
25 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

İlk 100’de sadece bir Türk var

KARAS REKLAM
İlk 100’de sadece bir Türk var
Lloyd's List tarafından her sene açıklanan denizcilik sektörüne yön veren ilk 100 isim listesinde, YILPORT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Robert Yüksel Yıldırım, tek Türk yatırımcı olarak 72. sıradan listeye girdi
Reeklam yerimiz-1
Lloyd's List tarafından her sene açıklanan denizcilik sektörüne yön veren ilk 100 isim listesinde, YILPORT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Robert Yüksel Yıldırım, tek Türk yatırımcı olarak 72. sıradan listeye girdi. Öte yandan limancılık sektöründe 2016'da öne çıkan isimler listesinde ise Robert Yüksel Yıldırım, dünya devlerini geride bırakarak 8. sırada yer aldı.
Dünyanın en büyük 100 liman işletmecisini belirleyen Lloyd's List, her gün büyüyen konteyner hacimleri ve sektördeki dalgalanmalar karşısında bile konumunu bir adım ileriye taşıyan liman işletmecilerini açıkladı.
Listeye sekizinci sıradan giren YILPORT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Robert Yüksel Yıldırım, ilk 10 isim arasında yer alan MSC'nin liman işletmeciliğini yapan Terminal Investment Limited CEO'su Vikram Sharma ve Shanghai International Port Group Başkanı Chen Xuyuan'ı geride bıraktı.
 
8. Robert Yuksel Yıldırım, Yılport Holdıngs
Yıldırım Group'un iştiraki olan ve ünlü Türk işadamı Robert Yüksel Yıldırım'ın yönetim koltuğunda oturduğu Yılport, önümüzdeki 10 yıl içinde, ilk 10 uluslararası liman listesine adını yazdırmak istiyor.
Yatırımlarla yükselişe geçen Yılport, Gemport ve Rotaport'daki yerel anlaşmaları, Norveç ve İsveç limanlarındaki hisseleri, Portekiz merkezli Tertir'in devralımı ve Ekvator'un Machala şehrindeki Puerto Bolivar Limanı'nın 50 yıllık işletme haklarını da satın alması örnek gösterilebilir.
 

Listedeki ilk 10 işletme:

1. Eric Ip, Hutchison Port Holdings
2015 yılından sonra HPH, İngiltere'den Çin, Hong Kong, Pakistan ve Avustralya'daki Brisbane'ye uzanan tesislerinde 81 milyon TEU ile dünyanın en büyük konteyner limanı operatörü unvanını bir kez daha taçlandırdı.
2. Huang Xiaowen, Cosco Shipping Ports
Coscco Shipping Ports, China Cosco Shipping Group, China Shipping ve Cosco'nun ortaklığından oluşan bir liman işletmecisidir.
3. Morten Englestoft, APM Terminals
Dünyanın en büyük liman işletmecisi olma hedefini benimseyen APM Terminals, 2016 yılındaki dalgalanmadan da en az etkilenen liman işletmecilerinden biri olmayı başardı.
4. Fock Siew Wah, PSA International
Fock Siew Wah'ın Yönetim Kurulu koltuğunda oturduğu PSA International, Singapur'daki limanını geliştirerek önemli bir adım attı.
5. Sultan Ahmed bin Sulayem, DP World
Altı kıtada 70'ten fazla limanla 80 milyon TEU elleçleme kapasitesine sahip olan DP World'un ilk hedefi elleçleme kapasitesini 80 milyon TEU'dan 100 milyon TEU'ya çıkartmak. Bu hedefini gerçekleştirmek için Kanada ve Ekvator'a yapırımlar yapmak için görüşmelere başlayan Sulayem, hedefine ulaşmak için oldukça iddialı olduğunu gösterdi.
6. Li Xiaopeng, China Merchant Port Holdings
Li Xiaopeng, China Merchants Port Holdings'in başkanlığına 2016 yılının ilk çeyreğinde atandı. Yaptığı ilk iş ise China Merchant Port Holdings'in sadece limanlara yönelmesini sağlamak oldu.
7. Enrique Razon, International Container Terminal Services Inc
Enrique Razon, International Container Terminal Services Inc'in Başkanı ve çoğunluk hisse sahibi. ICTSI'nin gelişmekte olan piyasalardaki yatırımlarının dışında Melbourne, Avustralya'daki yeni limanında grup için bir ilke imza atacak. 400 milyon dolarlık Victoria Uluslararası Konteyner Limanı, bu yıl Aralık ayı sonunda açıldığında portföyündeki ilk otomatik liman olacak.
9. Chen Xuyuan, Shanghai International Port Group
Elleçleme hacmini 2016 yılında yüzde 3.5 artırarak 36 milyon 500 bin TEU'ya çıkartan Shanghai International Port Group, altı yıl aradan sonra ilk 10'a girmeyi başardı. Elleçleme kapasitesindeki artış krize göre önemli bir rakam gibi değerlendirilse de Marsilya Limanı'nın artışını geçemedi.
10. Vikram Sharma, Terminal Investment Limited
20 yılı denizde olmak üzere 40 yıllık bir denizcilik tecrübesine sahip olan Vikram Sharma, Terminal Investment Ltd'in rıhtım ve limanlarını  tam teşekküllü bir küresel oyuncu haline getirmek için oldukça efor sarf etti. Bu yoğun çalışmalarının sonuçlarını almaya başlayan Terminal Investment Ltd, MSC ile birlikte büyümeye devam ediyor.
MSC'nin 2M ittifakı çerçevesinde Maersk Line ile birleşmesi, Asya-Avrupa hatlarındaki limanları da daha fazla trafik sağlamasına oldukça yardımcı oldu. 
 
Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında