Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

Her seferi yeni rekor


KARAS REKLAM
Her seferi yeni rekor
Northern Shipping, transit trafik ve konteyner gemisi seferlerinde yeni rekorlar kırarak olağanüstü sonuçlar sergilemeye devam ediyor.
Reeklam yerimiz-1

Far North Lojistik Merkezi tarafından yayınlanan son verilere göre, 30 Eylül itibarıyla 79 uçuşta taşınan toplam transit kargo hacmi 2,38 milyon ton olarak gerçekleşti. Bu yılki transit trafik rakamları Rusya'nın Kuzey Denizi Rotası için hem kargo hacmi hem de uçuş sayısı açısından yeni bir rekor kırdı. Ana navigasyon sezonunun bitimine yaklaşık üç hafta kala bu sayıların artması muhtemel.

Kuzey Kutbu taşımacılığının büyümesinin arkasındaki ana faktör Çin'in faaliyetleridir. Ülke, bölgeyi stratejik açıdan önemli görüyor ve bu yaz Kuzey Kutbu'na ilk kez üç buz kırıcı gönderdi ve Alaska kıyılarında devriye gezileri düzenledi.

Rusya ile Çin arasındaki kargo trafiği tüm uçuşların yaklaşık yüzde 95'ini oluşturuyor ve bu da iki ülkenin bölgede büyüyen stratejik ortaklığının altını çiziyor. Kargo taşımacılığının ana hacmi, toplam miktarı yaklaşık 2 milyon ton olan ham petrol, demir cevheri ve kömürün taşınmasıdır.

Yeni ortaya çıkan Arktik konteyner taşımacılığı endüstrisi de büyüme göstermeye devam ediyor. 2023'teki yedi seferin ardından bu yıl Rusya ve Çin limanlarını birbirine bağlayan 14 sefer kaydedildi.

Gemilerin boyutu da önemli ölçüde arttı ve birkaç Panamax sınıfı konteyner gemisini içeriyor; bu, önceki deneme seferlerinde kullanılan küçük besleyici gemilere göre önemli bir gelişme. 4.843 TEU'luk Flying Fish 1, Kuzey Kutbu boyunca yaklaşık 40.000 ton kargo taşıdı.

Toplamda konteyner gemileri 14 sefer boyunca yaklaşık 150.000 ton kargo taşıdı. Bu, Süveyş Kanalı gibi büyük nakliye arterleriyle karşılaştırıldığında mütevazi bir rakam, ancak son birkaç yılda Arktik nakliye için önemli bir artış. İlk konteyner gemisi yalnızca altı yıl önce, Maersk'in besleme gemisi Venta Maersk'i Asya'dan Avrupa'ya göndermesiyle Kuzey Kutbu'ndan geçti.

Konteyner taşımacılığındaki rekor, özellikle Kuzey Kutbu'nun bazı bölgelerindeki kalıcı deniz buzları nedeniyle bu yıl nakliye sezonunun daha kısa olması nedeniyle dikkat çekici. Far North Logistics'ten uzmanlar, "Kuzey Denizi Rotası'nın doğu kısmındaki zorlu buz koşulları nedeniyle 2024'te transit geçiş için uygun sürenin önemli ölçüde kısalmasına rağmen konteyner sevkiyatlarının arttığını görüyoruz" dedi. Merkez.

En az iki konteyner gemisi ve birkaç petrol tankeri de dahil olmak üzere çok sayıda gemi, Ekim ayının ikinci yarısında navigasyon penceresi kapanmadan önce geçişleri tamamlayarak rotada ilerlemeye devam ediyor.

Bir bütün olarak Arktik denizcilik de yeni bir zirveye ulaşmaya hazırlanıyor. Toplu taşıma trafiği toplam faaliyetin yalnızca küçük bir kısmını oluşturur. Kargo taşımacılığının ana hacmi, Rus hidrokarbon ürünlerinin Avrupa ve Asya pazarlarına teslimidir.

Bu yıl Rusya'nın bölgedeki petrol ve gaz üretim projeleri yaklaşık 35-40 milyon ton yükün taşınmasını sağlayacak. Bu rakamın önümüzdeki yıllarda büyük ölçekli Vostok Petrol tesisi de dahil olmak üzere yeni projelerin devreye alınmasıyla iki katına çıkması bekleniyor.

Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında