Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

Hayalet Gemi, SS Ourang Medan olayı

KARAS REKLAM
Hayalet Gemi, SS Ourang Medan olayı
Mürettebatın son sözleri ‘ölüyorum’ oldu. Gemiye ulaşıldığında tüm mürettebatın cesetleri yerde taş kesilmiş şekilde yatıyordu.
Reeklam yerimiz-1
Tarih 1947 yılının Haziran ayı… O yıllarda çok sayıda ticaret gemisinin rotası Sumatra ve Malezya ‘nın altın sahillerinin açıklarından geçiyordu. Ancak bir gece alınan SOS mesajı alışılmışın oldukça dışındaydı.

Mors alfabesiyle geçilen mesaj aynen şöyleydi: “Kaptan dâhil tüm mürettebat öldü. Cesetler harita odasında ve güvertedeler. Ben de ölüyorum “

SS Ourang Medan gemisinden gönderilen acil mesajlarda yardım istenmesiyle başlayan ve "Kaptan dahil tüm mürettebatımız öldü" denilen mesajın hemen ardından "ölüyorum !.." diye ikinci mesaj radyoyla gönderildi.

Mesajın ardından kurtarma ekibini taşıyan ‘Silver Star’ (Gümüş Yıldız) isimli gemi çağrının geldiği gemiye ulaşmak için harekete geçti.  Çağrı iki Amerikan, bir İngiliz ve bir Hollanda gemisi tarafından duyulmuştu. Mesajı alanlar nirengi yaparak geminin yerini tespit ettiler. Bu Hollanda’ya ait SS Ourang Medan isimli itfaiye gemisiydi.

Çağrının geldiği noktaya en yakın olan Amerikan gemisi Silver Star yola çıkmıştı bile… Saatler sonra gizemli çağrının geldiği gemi SS Ourang Medan'a ulaşıldı. Gemide herhangi bir hareket yoktu. Silver Star’ın gemiye yaklaşmasına rağmen gemiden gelen herhangi bir hareket veya sinyal de yoktu.

Kaptan, yaşam belirtisi görülmeyen SS Ourang Medan'a çıkmaya karar verdi. Ancak ne kaptanın ne de mürettebatın gemide karşılaşacakları ‘kâbusla’ ilgili hiçbir fikri yoktu.

CESETLER TAŞLAŞMIŞTI
Silver Star mürettebatı SS Ourang Medan isimli gemiye çıktığında hafızlardan silinmeyecek bir manzarayla karşılaştılar. Zira geminin güvertesi ve kamaraları taşlaşmış cesetlerle doluydu. Cesetlerin yüzünde hep o korkunç ‘dehşete düşmüş’ ifade vardı. Hepsinin gözleri açıktı, sanki kollarıyla bir şeyden kurtulmaya çalışıyorlardı…

Kaptan köşküne çıktıklarında ise bir kez daha şok oldular. Zira mesajı gönderen son mürettebat oturduğu yerde ölmüş ve parmağı telgrafın üzerinde durmaktaydı.


ÜRPERTEN SERİNLİK
Silver Star mürettebatının iddiasına göre geminin içi dışarıya göre şaşılacak derecede serindi. O gün hava sıcaklığı 43 C derece olarak ölçülmüştü. Araştırmalar sonucu gemide ölüme sebebiyet verebilecek somut bir kanıta rastlanmadı. Silver Star’ın kaptanı gemiyi limana çekmeye karar vermişti ancak bu esnada olanlar oldu.



BEKLENMEYEN YANGIN
Gemiyi limana çekmeye karar veren kaptan mürettebatının çığlıklarıyla irkildi. Zira alt kamaralardan yükselen yoğun bir duman tüm gemiyi kaplamıştı.  Yangın çıktığını fark eden hayalet gemi SS Ourang Medan'a çıkmış olan Silver Star mürettebatı kısa sürede gemiyi tahliye etti. Bu sırada büyük bir patlama duyuldu.

GEMİ SULARIN DERİNLİKLERİNE GÖMÜLDÜ
Patlamanın ardından gizemli gemi SS Ourang Medan batarak denizin derinliklerine gömüldü. Gemiyle birlikte tüm gizemler de suyun dibini boylamıştı. Geriye de çözülmemiş onlarca soru bırakmıştı.

Olayın üzerinde yıllar geçmesine rağmen bu soruya bir cevap bulunamadı. Ancak muhtelif iddialar mevcut…
 


 
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında