Saldırıda şirketin füze, denizaltı ve nükleer santral üretimine ilişkin verilerinin hedef alındığı belirtildi. Şirket seksenden fazla sunucusuna yerleştirilmiş bilgisayar virüsünün tespit edildiğini, ancak herhangi bir hassas verinin sızdırılmış olduğuna dair bir bulguya rastlanmadığını açıkladı.
Japon savunma bakanlığı MHI şirketinden olayla ilgili kapsamlı bir inceleme başlatılmasını istedi. Şirketten yapılan açıklamada Tokyo polisiyle birlikte yürütülen araştırmanın sonuçlarının en geç ay sonunda tamamlanacağı belirtildi. Bu arada Japon savunma bakanlığı ile çalışan IHI firması da benzer saldırılara maruz kalmış olduğunu, ancak güvenlik sistemlerinin herhangi bir zarar yaşanmasını önlediğini açıkladı.
Yaşanan sanal saldırıların Japon savunma endüstrisine yönelik ilk saldırı olduğu tahmin ediliyor. Şirketin bilgisayar sistemi dışından kaynaklandığı tespit edilen saldırı sonrasında en az sekiz şirket bilgisayarında virüs bulunduğu açıklandı. Japon televizyon kanalı NHK, MHI şirketini hedef alan sanal saldırıda Nagazaki'deki bir gemi inşa birimi; Kobe'deki deniz altı ve nükleer santral parçası üreten bir fabrika ve Nagoya'daki bir diğer üretim üssüne dair verilere ulaşılmaya çalışıldığını belirtti.
Öte yandan gelişmelerden olayın yerel medya organları tarafından haberleştirilmesi sonrasında haberdar olan bakanlık yetkililerinin bu duruma öfkelendikleri belirtildi. Reuters haber ajansının bildirdiğine göre savunma bakanlığından yapılan açıklamada MHI şirketinin yaşanmakta olanları bakanlığa rapor etmiş olması gerektiği söylendi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.