Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

Günlük Vize Ada Ekonomisini Canlandırır

KARAS REKLAM
Günlük Vize Ada Ekonomisini Canlandırır
"Güney Kıbrıs'a günlük vize ada ekonomisini canlandırır..."
Reeklam yerimiz-1

KKTC, adaya gelen Türk turistlerin Güney Kıbrıs'a günübirlik geçişini sağlamak için kolları sıvadı. Rum tarafına sunulacak öneriyle turizmin canlanması ve toplumlar arası etkileşimin güçlenmesi hedeflenirken Türkiye'den Yunan adalarına geçiş için verilen günlük vizelerin Kıbrıs'ta da uygulanabileceği belirtildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, ekonomik krizin pençesindeki Güney Kıbrıs'a, 'Türk turistlerin ve Türkiye kökenli KKTC vatandaşlarının Güney'e geçişlerine izin ver, ekonomin düzelsin' çağrısı yaptı.

Milliyet Gazetesi'nden Sefa Karahasan'ın haberine göre, Sucuoğlu, bu yönde hazırlayacakları bir öneriyi KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'dan, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'e sunmasını isteyeceklerini belirtti. Rum yönetimi, Türkiye kökenli KKTC vatandaşları başta olmak üzere Türkiye'den gelenlerin Güney'e geçişlerine izin vermiyor.

Günlük Tur Önerisi

Güney Kıbrıs'a gelen turistlerin rahatlıkla Kuzey Kıbrıs'a geçtiğine dikkat çeken Sucuoğlu, şunları söyledi: "Türkiye'den Kuzey'e gelen turistler belli noktalara ziyaretler yapabilir. Müslümanlar için önemli bir yere sahip olan Hala Sultan Tekkesi'ne turlar düzenlenir. Larnaka, Limasol, Baf gezilir. Akşam üzeri ise tura katılanlar Kuzey'e geri döner. Rumların ekonomisine de büyük getiri sağlar. Halklar arasında güven yaratıcı önlemler açısından mükemmel olur bu. Rumların bunu reddetmesini de istemem."

Annan Planı döneminde Türkiye kökenli KKTC vatandaşlarının oy kullandığını hatırlatan Sucuoğlu, "Rumların, dünyaca da legal sayılan Türkiye kökenli KKTC yurttaşlarının Güney'e geçişlerini engellememesi gerektiğini" belirtti.

Gizli Alışveriş...

Kuzey Kıbrıs'ta alışveriş yapan Rumlara, sınır kapılarında ciddi baskıların uygulandığını savunan Sucuoğlu, "Kuzey'e geçen Rum vatandaşları, buradan alışveriş yapınca sınırlarında engelleniyorlar. Satın aldıkları en ufak mal bile Rum memurların engeline takılıyor. Rumlar, Kuzey'de alışveriş yaptığı için hakaret bile yiyor" dedi.

Bakan Sucuoğlu, Rumların "gizli alışverişi" nasıl yaptıklarını ise şöyle açıkladı: "Bir Rum düşünün, Kuzey'den bir ayakkabı alacak. Evinde bulunan eski ayakkabısını giyiyor ve Kuzey'e geçiyor. Yeni ayakkabı alınca, eskisini çöpe atıyor. Bunu çanta, kıyafette de yapıyor. Eski kıyafetini giyiyor, yeni ile değişiyor."

Yılda 1 Milyon Turist Gidiyor

KKTC'ye bu yıl içinde şu ana kadar yaklaşık 700 bin turist girişi oldu. Bu rakamın yıl sonuna doğru 1 milyonun üzerine çıkması bekleniyor. Güney'e geçişlere izin verildiği takdirde bu rakamın daha da yükseleceği hesap ediliyor.

Günlük Vize Uygulaması

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun da, Türkiye'den gelen turistlerin Güney Kıbrıs'a geçmesinini faydalı olacağını belirterek, "Rum ve Türk ekonomisinde canlanma olur" dedi. Tolun, Türkiye'den Yunan adalarına geçiş için verilen günlük vizelerin Kıbrıs'ta da uygulanabileceğini söyledi.
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında