Reklamı Geç
41ci yılımız deniz ticaret
A.S.P.
İstanbul
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
RUS kongre ilanı

Grev Tehdidi “Artıyor”


KARAS REKLAM
Grev Tehdidi “Artıyor”
ILA: ABD Doğu ve Körfez Kıyısı Limanlarına Yönelik Grev Tehdidi “Artıyor”
deni ticaaret 41 kutluyor

ABD Doğu Yakası ve Körfez Kıyısı limanlarında grev tehdidinin belirmesiyle birlikte, Uluslararası Liman İşçileri Derneği söylemini artırıyor ve mevcut sözleşmenin bitimine sadece 80 gün kaldığına dikkat çekiyor. Sendikanın Maersk'in APM Terminals'inin otomatik kapı sistemi kullandığını ve yargı yetkisine tecavüz ediyor olabileceğini iddia etmesinin ardından görüşmeler durma noktasına geldi.

Sendikanın stratejisi tüm yerel yargı sözleşmelerini çözmek ve ardından ana sözleşme için müzakerelere başlamaktı. Ancak otomasyon sorununu gerekçe göstererek bir ay önce başlaması planlanan müzakereleri iptal ettiler ve Mobile'daki sistem anlaşmazlığı çözülene kadar görüşmelere başlamayacaklarını söylediler. 

ILA Başkanı Harold J. Daggett, "Mevcut sözleşmemizin bitmesine sadece 80 gün kaldı ve USMX'i bekliyoruz" dedi. "Bazı üyelerinin mevcut Ana Sözleşmemizi ihlal etme eylemleri, Haziran başında USMX ile planlanan müzakereleri iptal etmemize neden oldu."

Son açıklamasında, sendika ve Amerika Birleşik Devletleri Denizcilik İttifakı (USMX) tarafından temsil edilen işverenler için müzakerecilerin 1 Ekim 2024'te kıyı genelinde bir grevden kaçınmak için "zamanlarının tükendiğini" söyledi. Sendika şimdi grev olma ihtimalinin "artık arttığını" söylüyor.

ILA, artan liman otomasyonuna karşı kesin bir duruş sergiliyor ve konumunu vurgulamak için otomatik kapı sistemini öne çıkarıyor. APM'nin, ILA işgücü olmadan kamyonları işlemeyi mümkün kılan sistemi tanıttığını iddia ediyorlar. Dahası, APM Terminals'in sendikanın yargı yetkisine tecavüz ettiği endişesiyle "deniz terminallerinde artan sayıda BT personeli" gözlemlediklerini iddia ediyorlar. Ayrıca sistemin diğer limanlarda kullanılıp kullanılmadığını da sorguladılar.

Ekonomistler ve perakendeciler ile giyim üretimi için yapılan ticaret örgütleri, grevin zaten kırılgan olan tedarik zincirleri üzerinde yaratabileceği potansiyel etki konusunda uyardılar. Biden yönetiminin iki tarafı müzakere masasına getirmesi ve süreci yönlendirmesi için tekrar tekrar çağrılar yapıldı. Çalışma Bakanlığı, liman işçileri sözleşmelerini müzakere etmek için bir yıl harcayan Batı Yakası limanlarıyla 2023 sorunlarının çözülmesine yardımcı oldu.

Daggett, bu çağrılara yanıt olarak, "Mevcut sözleşmeyi uzatma konusunda herhangi bir tartışmaya girmeyeceğiz ve USMX ile müzakerelerimize müdahale etmek için dış kuruluşlardan herhangi bir yardım almakla ilgilenmiyoruz" dedi. Başkan Daggett, "Buna Biden Yönetimi ve Çalışma Bakanlığı da dahildir."

Uzmanlar, sendikanın ABD'deki başkanlık seçimlerinden beş hafta önce potansiyel olarak yıkıcı bir greve devam edip etmeyeceğini sorguladı. Daggett, üyelerin sendika liderliğinin %100 arkasında olduğunu ve sendikanın sözleşme talepleri karşılanmazsa "sokaklara çıkmaya" istekli olduğunu iddia ediyor.

Limanlarda otomasyonu engellemenin yanı sıra ILA, liman işçilerinin pandemi sırasında limanların işlerliğini sürdürme çabalarının tanınmasını istediğini söyledi. Batı Yakası sendikası, Uluslararası Liman İşçileri ve Depo Sendikası (ILWU), bir yıl önce Reuters'ın altı yıllık sözleşmeye göre yüzde 32'lik bir ücret artışı içerdiğini bildirdiği yeni bir sözleşme için anlaşmaya vardı.

ILA ve USMX ve öncül örgütlerinin sözleşmeleri olumlu şekilde çözme konusunda uzun bir geçmişi vardır. Hem 2018 hem de 2012 müzakereleri iş kesintisi olmadan çözüldü ve aslında 1977'deki grevden bu yana 10 sözleşme oldu.

RUS 1

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-

Deniz ticaret41 yasında