Reklamı Geç
41ci yılımız deniz ticaret
A.S.P.
İstanbul
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Görevini tamamladı


KARAS REKLAM
Görevini tamamladı
Kuzey Denizi Rotası su yollarındaki operasyonlarını başarıyla tamamlayarak toplam 220 buzkıran operasyonu gerçekleştirdi.
deni ticaaret 41 kutluyor

FSUE “Rosmorport”a ait Krasin, Vladivostok, Admiral Makarov ve Viktor Chernomyrdin buzkıran gemileri, FSUE “Atomflot” ile yapılan anlaşma kapsamında 2023/24 kış ve ilkbahar seyri sırasında Kuzey Denizi Rotası su yollarındaki operasyonlarını başarıyla tamamlayarak toplam 220 buzkıran operasyonu gerçekleştirdi.

Aralık ayından Haziran ayına kadar, işletmenin Murmansk Şubesi'ne bağlı Krasin buz kırıcı, Kuzey Denizi Rotası boyunca gemilere buz kırıcı yardım hizmetleri sağladı; buna Kara Denizi'ndeki buz kanallarının yenilenmesi ve oluşturulması ve gemilerin yaklaşmasını ve hazırlanmasını beklerken çağrıya hazır olma dahildir. Kuzey-Batı Havzası Şubesi'ne bağlı Vladivostok buz kırıcı, Aralık ayında gemilere buz kırıcı yardım hizmetleri sağlamaya başladı ve Temmuz ayında tamamladı. Buz kırıcı, Kara Denizi'nin batı buz kenarından ve Barents Denizi'nin bitişik buzla kaplı alanlarından Yenisey Körfezi'ne ve geriye buz kırıcı operasyonları gerçekleştirdi.

FSUE “GlavSevmorput” Deniz Harekâtları Karargahı (MOH), yapılan çalışmaların sonuçlarını özetleyerek, Krasin buz kırıcı gemisinin kaptanı Roman Mogilyan ve Vladivostok buz kırıcı gemisinin kaptanı Viktor Grechanyuk'a, zorlu buz koşullarında görevleri yerine getirirken gemi yönetimindeki profesyonellikleri, soğukkanlılıkları ve yetkinlikleri için teşekkürlerini iletti.

Sağlık Bakanlığı Birinci Genel Müdür Yardımcısı ve Başkanı Vladimir Arutyunyan, “Buzkıran yardımla ilgili tüm deniz operasyonları en yüksek sonuçları hedefliyor ve seyrüsefer güvenliğini ön planda tutuyor” dedi.

Özellikle FSUE “Rosmorport” buzkıran gemilerinin mürettebatı ile Sağlık Bakanlığı uzmanları arasındaki güvene dayalı günlük etkileşimin başarılı performansı sağladığını vurguladı.

Aralık ayından Mayıs ayına kadar Murmansk Şubesi'nin Amiral Makarov buzkıranı da Kuzey Denizi Rotası'nda hizmet verdi. Gemi, Kuzey Denizi Rotası'nın batı kısmında, Yenisey bölgesi de dahil olmak üzere Kara Denizi'nin su alanında, Dudinka limanının sınırına kadar faaliyet gösterdi ve diğer operasyonların yanı sıra, Yenisey Nehri'nde Dudinka limanının sınırına kadar buz kanallarını yeniledi ve oluşturdu ve ayrıca gemilerin yaklaşmasını ve hazırlanmasını beklerken çağrıda bulundu.

FSUE'nin buzkıran filosunun amiral gemisi "Rosmorport" - dünyanın en güçlü nükleer olmayan buzkıranı Viktor Chernomyrdin - Nisan 2024'te Arktika'ya girdi, daha önce 2023/24 kış navigasyonu sırasında Finlandiya Körfezi'nde başarılı bir şekilde çalıştı ve Haziran 2024'te St. Petersburg'a döndü. İşletmenin Kuzey-Batı Havzası Şubesi'nin buzkıranı, Kuzey Denizi Rotası'nın su alanının batı kısmındaki gemilere buzkıran yardım hizmetleri sağladı.

RUS 1

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-

Deniz ticaret41 yasında