Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
25 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

Goldenport offshore pazarına giriyor

KARAS REKLAM
Goldenport offshore pazarına giriyor
Yunan armatör John Dragnis, denizcilik sektöründeki önemli ortaklarıyla birlikte Singapur borsasında işlem gören Atlantic Navigation'dan 20 adet açık deniz destek gemisi (OSV) satın aldı.
Reeklam yerimiz-1

Yunan gemi sahipleri, offshore sektöründe büyüme ve çeşitlendirme fırsatlarını giderek daha fazla takip ediyor. Sektör gözlemcileri, offshore sektöründeki mevcut Yunan 'dalgasının' daha önce LNG taşıyıcı pazarında görülen genişleme stratejisini yansıttığını belirtiyor.

Bu eğilimin dikkat çekici bir örneği, Dragnis liderliğindeki Goldenport Group'un Çarşamba günü yaptığı, Dragnis şirketi Goldenport ve diğer büyük ortakları içeren 20 OSV satın almak için yapılan mega anlaşmayı duyurmasıdır.

Yunan sahibi, daha fazla büyüme hedefi doğrultusunda filo satın alma anlaşmasıyla offshore pazarına girdi.

Goldenport Şirketler Grubu CEO'su John Dragnis, "Grubun, Maas Capital ve Allianz Marine Services ortaklığıyla açık deniz sektörüne doğru genişlediğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi ve açık deniz petrol ve gaz sektörünün gelecekte de önemli bir rol oynamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Şirketin LinkedIn'deki sosyal medya paylaşımında, MAG Offshore Investments LLC'nin, Singapur'da listelenen Atlantic Navigation'ın 20 gemilik OSV filosunu stratejik bir şekilde satın aldığı belirtiliyor.

MAG Offshore (MAG), küresel alternatif varlık yöneticisi EnTrust Global (Blue Ocean) tarafından yönetilen Blue Ocean denizcilik stratejisi, denizcilik yatırımcısı Maas Capital (Maas), Dubai merkezli OSV sahibi ve operatörü Allianz Marine Services (Allianz) ve Goldenport Şirketler Grubu (Goldenport) arasındaki stratejik bir ortaklıktır.

Goldenport, çeşitli tiplerde 20 adet yüksek kaliteli OSV'den oluşan filonun şu anda Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki önemli pazarlarda üst düzey müşterilere hizmet verdiğini söyledi.

Merkezi Atina'da bulunan ve kuru yük ve tanker sektörlerinde önemli bir varlığa sahip olan, çeşitli çıkarlara sahip tanınmış uluslararası nakliye grubu Goldenport, bu son satın almanın MAG'ın filosunu hem ek satın almalar hem de organik büyüme yoluyla genişletme taahhüdünü yansıttığını açıklıyor.

Yunan gemi sahibi, bu anlaşmayı MAG'ın Orta Doğu, Güneydoğu Asya ve Afrika'da gemileri faaliyet gösteren önde gelen bir OSV sahibi olma yolculuğunda bir dönüm noktası olarak değerlendiriyor.

Açıklamada, şirketin net bir misyonla kurulduğu ifade edildi: Orta Doğu, Güneydoğu Asya ve Afrika'da disiplinli bir "satın al ve inşa et" stratejisi izlemek.

Bu satın alma öncesinde MAG, Körfez İşbirliği Konseyi bölgesinde faaliyet gösteren dört modern OSV'ye sahipti.

Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında