Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Genç tasarımcılar ödüllerine kavuştu

KARAS REKLAM
Genç tasarımcılar ödüllerine kavuştu
Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği, 5. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması ödül töreni 28 Ekim 2016 Cuma günü Crowne Plaza İstanbul Asia Otel'de gerçekleştirildi. Bu yıl beşincisi düzenlenen Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği - Gemi ve Yat Tasarım Yarışması'nda dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu
Reeklam yerimiz-1
Gemi ve Yat İhracatçılar Birliği tarafından artık geleneksel hale gelen ve her yıl farklı bir temayla düzenlenen yarışmanın bu yıl ki teması ‘Liman seferi yapan restaurant ve etkinlik yatları’ olarak belirlendi ve yarışmaya bu yıl farklı üniversitelerden 43 öğrenci 21 projeyle katıldı. Ulusal Gemi ve Yat Tasarımı Yarışması'nda, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi öğrencisi Veysi Seyhan "Seven Seven" isimli tasarımıyla birinci oldu.



Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Bayrak, “ İhracatı arttırabilmemiz için daha tasarımcı, katma değeri daha yüksek ürünler üretip ihracat etmemiz lazım. Bu konuda üniversite öğrecilerinin daha aktif olması gerek” dedi. Öğrencileri motive etmek ve farkındalık yaratmak için onları teşvik ettiklerini söyleyen Bayrak, “Bu çorbada bizim de tuzumuz olsun istiyoruz. Yarışmalarda her yıl farklı bir tema seçiyoruz. Bu yıl temamız, liman seferi yapan restaurant ve etkinlik yatları. Meslek hayatında başarılı olabilmek için sektörü yakından takip etmelisiniz ve ülkenin gösterdiği birlik ve beraberlik sektörümüz için de geçerli olmalı. Bugün burada kazanmak önemli değil aslında, katılma cesareti göstermek önemli olan. Katılan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Burs ve yurt dışı eğitim desteklerimiz var”

Tasarımın her halkasına destek verdiklerini söyleyen Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Kılıçkaya, “Tasarım her konuda bizim için çok önemli.  Biz bakanlık olarak bu organizasyonun gerçekleşmesine de destek verdik” diye konuştu.  Gemi ve inşaat sektörünün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir paya sahip olduğunu belirten Kılıçkaya, “Gemi sektörü ve ihraacatına baktığımızda 2016 yılının ilk 8 ayı itibariyle, 2015 yılının aynı dönemine kıyasla %2’ye yakın bir artış sağlandığını ifade etmek istiyorum. Biz Ekonomi Bakanlığı olarak tasarımın her halkasına destek veriyoruz. Ayrıca bu yarışmada dereceye giren genç tasarımcılarımızın, yurt dışı eğitimlerine de destek veriyoruz. Yarışmada dereceye giren tasarımcılarımızın yurt dışı eğitim masraflarını karşılıyoruz. Biz bu bursu Fransa’da, Milano’da, New York’ta en iyi okullarda eğitim görüp, döndüğünüzde bu ülkeye, bu ülkenin sanayisine katkınız olsun  diye veriyoruz . Dolayısıyla ülkemize döndüğünüzde bu aldığınız eğitimin seviyesini ve katkısını gösterirseniz; bizim verdiğimiz desteklerle amaca ulaşılır diye düşünüyorum. Yurt dışında eğitim görüp, Türkiye’ye dönen arkadaşlarımızı işe alırsanız biz de bakanlık olarak bunlara çok ciddi destek vereceğimizi söylüyoruz.  Ekonomi Bakanlığı olarak,  Ulaştırma Bakanlığı’nın da fikirleri,desteği ve tavsiyesiyle,  gemi sanayisinde 5 yıl süresince danışmanlık desteği veriyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen tüm kuruluşlara da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Ödüller sahiplerini buldu


Yapılan konuşmaların ardından, yarışma jürisine ve yarışmada dereceye giren tasarım sahiplerine ödülleri verildi. Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda ödül alan isimler;

Özel Ödül : Maltepe Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri; Emre Aydın, Esra Gürbulak, Hande Acar, Ali Önder Öksüz.
3.lük Ödülü (10 bin TL): Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi öğrencileri; Osman Tevfik Çoban, Berk Kaplan, Bekir Kürşat Kıyak.
2.lik Ödülü (20 bin TL): İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri; Sevginur Ak, Hasan Yoksun, Abdullah Ayhan.
1.lik Ödülü (40 bin TL): Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi; Veysi Seyhan.



Haber: Kübra Abi – Melis Bozkuş / DENİZ TİCARET GAZETESİ

 
Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında