A.S.P.
İstanbul
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

FPDG3 projesinin üçüncü tarak gemisi Astrahan Bölgesi'nde


KARAS REKLAM
FPDG3 projesinin üçüncü tarak gemisi Astrahan Bölgesi'nde
Volga-Hazar Denizi Nakliye Kanalı'nda faaliyet gösterecek FPDG3 projesinin üçüncü tarak gemisi Astrahan Bölgesi'ne döşendi
deni ticaaret 41 kutluyor

Volga-Hazar Denizi Nakliye Kanalı'nda (VCSSC) çalışmak üzere tasarlanan FPDG3 projesinin bir kesici-tarak gemisinin omurgasının döşenmesi töreni Astrakhan Bölgesi'nde gerçekleştirildi. Bu, Stroyliderplus LLC tarafından FSUE “Rosmorport” için inşa edilen bir dizi yüksek performanslı tarak gemisinin üçüncü gemisidir. Proje, KB Flotproekt LLC tarafından geliştirilmiştir.

Etkinliğe, FSUE “Rosmorport” Astrahan Şubesi Başmühendisi Yuri Michurov, Rusya Denizcilik Sicili Müfettişi Mühendis Viktor Kulagin, Stroyliderplus LLC Gemi İnşa Genel Müdür Yardımcısı Vladimir Kazakbayev ve inşaat tesisinin diğer temsilcileri katıldı.

Serinin gemileri, toprak pompalarıyla donatılmış, kendi kendine hareket etmeyen, karton kapaklı kesici-tarak gemileridir. Tarak gemilerinin temel amacı, VCSSC'nin deniz kısmında, su alanlarında ve Olya ve Astrakhan limanlarına yaklaşımlarda belirtilen derinlikleri koruyarak seyir güvenliğini sağlamaktır.

Serinin tarak gemileri, kendi sınıflarında yüksek güçleriyle dikkat çekiyor. Daha önce, benzer teknik özelliklere sahip gemiler Rus tersanelerinde tasarlanmıyor veya inşa edilmiyordu.

Yeni tarak gemilerinin yakıt, motor yağı, yiyecek ve tatlı su rezervleri açısından deniz dayanıklılığı en az 7 gündür. Baş ve kıç uçlarında gövdenin hareket sırasında hidrodinamik özelliklerini iyileştirmek için valanslar bulunur. Gövde, 7/24 ve yıl boyunca ağır çalışma ve uzun süreli hizmet için tasarlanmıştır.

Serinin lider gemisi olan Nikolay Rusanov tarak gemisi şu anda demirleme ve test sürüşlerinden geçiyor. Yakın gelecekte gemi FSUE “Rosmorport”a transfer edilecek ve VCSSC'de faaliyete başlayacak. Aynı zamanda serideki ikinci geminin gövdesinin üretim süreci ve sözleşmeli ekipman çalışmaları devam ediyor.

İşletme, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin tarafından belirlenen görev olan Kuzey-Güney uluslararası ulaşım koridorunun işleyişini sağlamak için son on yıllarda VCSSC'nin geliştirilmesine yönelik en büyük ölçekli projeyi hayata geçiriyor. FSUE "Rosmorport", 2023 yılında VCSSC'de belirli bölümlerde tek yönlü trafik bırakarak 4,5 m'lik bir kanal taslağı sağladı. Geçtiğimiz yılın sonunda, tarama hacmi 10 milyon metreküpe ulaştı. Şu anda, 4,5 m'lik bir kanal taslağının korunması ve tek yönlü trafik bölümlerinin genişletilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Geminin temel özellikleri ve ana boyutları:

Rusya Denizcilik Sicilinin Sınıfı:КЕ R3 Tarak Gemisi
Toplam uzunluk:68,9 m
Genel genişlik:12,2 metre
Taslak:2,1 m
Su kapasitesi:Saatte 7.000 m3
Maksimum/minimum geliştirme derinliği:12/3m
Gelişimin maksimum derinliğindeki yuvanın maksimum genişliği, en az:50 metre
Draghead: Kesici şaft üzerinde sabit güç:500 kilovat
 
 
 
 
RUS 1

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-

Deniz ticaret41 yasında