Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

Filipinler Türk personel taşıyan gemiyi limanlarına almıyor mu?

KARAS REKLAM
Filipinler Türk personel taşıyan gemiyi limanlarına almıyor mu?
Sosyal medyada dolaşan iddialara göre, Filipin hükümeti, gemilerdeki Türk vatandaşlarına yasak getirdi
Reeklam yerimiz-1

İddialara göre Filipinler hükümeti 17/07/2017 tarihinde yayınladığı genelge ile Türkiye, Suriye, Irak, Malezya, Endonezya'yı terörist ihraç eden ülkeler listesine almış ve kesinlikle Türk personelli gemiyi ülkelerine sokmuyorlar. Gelen olursa gemiyi tutuklayacağını ve personeli komple deport edeceğini geminin bütün mürettebatının bu ülke dışındaki vatandaşlardan olması gerektiğini söylüyorlar. Gemimizin bir tanesi bu işe takıldı.Nasıl çözeceğiz hep beraber göreceğiz... bu iddialar sosyal medyada çokça dillendiriliyor ve en çok konuşulan konular arasında şuan. Yine Uluslar arası basında bu konuyla ilgili haberler yaptı ve sitelerinde bu konuyu işlediler. CNN news, Philstar Global ve Sun Star Manila gazeteleri konuyla ilgili haber yapanların başlıcaları.

İşte o yayınlar

 

Filipinler devlet sözcüsü Ernesto Abella önceki gün yaptığı açıklamada özellikle Fethullah Gülen (fetö) ve örgütünün ülkede hayır işleri kisvesi altında gizli faaliyettlerde bulunduklarını ifade etti. Abella ayrıca Filipin hükümetinin diğer ülkeler için tehdit yaratan bu global terör karşısında işbirliği yapmaya hazır olduğunu ve bu terör örgütüne karşı gerekli tedbirleri alacaklarını ifade etti. Yapılan bu açıklamalar üzerine Filipin hükümeti bir genelge yayınladı. Yayınlanan bu genelge ile iddialara göre Filipin hükümeti Türk vatandaşlarını ülkelerine sokmak istemiyor.


 

Yayınladığı genelge ile Türk vatandaşlarının ülkeye girişine izin vermeyen ve izinsiz olarak giren olursa da hakkında yasal işlem başlatan Flipin hükümeti, Türkiye'yi terör ihraç eden ülkelerle bir tutmaya başladı.



Yine iddalara o yönde ki Filipin hükümeti Türkiye'yi, Suriye, Irak, Malezya, Endozeya ile bir tuttu, terörist ihraç eden ülkeler listesine aldı. Yayınlanan genelge ile FETÖ terör örgütü yüzünden tüm Türk vatandaşlarının ülkeye girişine kesinlikle izin verilmiyor. Hatta Türk personelli gemiler de ülkelerine sokulmuyor. Gelen olursa da tutuklanıyor ve o gemideki tüm personelle birlikte sınır dışı ediliyor. Ülke karasularına gelecek olan gemilerin Türkiye ve diğer iç savaşın olduğu ülkeler haricindeki ülkelerin vatandaşlarından olması gerektiği ifade edildi. Yine iddialar o yöndeki yayınlanan bu genelgeden habersiz olan bir Türk gemisi de şu anda Filipinler'de tutuklu halde bulunuyor. Konuyla ilgili her hangi bir resmi açıklamada daha yapılmadı. Alıkonulan geminin hangi firmaya ait olduğu, niye durdurulduğu ve mürettebatının ne durumda olduğu da bilinmiyor.


 


 


 


 


 

Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında