Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
26 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Esnaftan Başkan' a veto

KARAS REKLAM
Esnaftan Başkan' a veto
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kruvaziyer limanının Bayraklı'ya taşınma önerisine Kemeraltı esnafı karşı çıktı
Reeklam yerimiz-1
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kruvaziyer limanının Bayraklı'ya taşınma önerisine Kemeraltı esnafı karşı çıktı. Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, esnafın öneriye sıcak bakmayacağını belirterek, turistin Kordon'dan gezerek çarşıya gelmesi gerektiğini savundu. Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı ise yolcu limanının Bayraklı yerine Konak'a taşınmasını önerdi.

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, kruvaziyer limanının taşınmasına karşı olduklarını belirtirken, Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı ise, limanın taşınaksa Konak İskele'ye taşınması önerisini getirdi.

'Esnaf sıcak bakmaz'
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, kruvaziyer limanının taşınması önerisine çarşı esnafının sıcak bakmayacağını söyledi. Kaya, "İzmirimizin büyükleri tabiki iyi şeyler düşünüyor ama Kemeraltı'nda pek sıcak bakılacak öneri değil. Gemilerle turist Bayraklı'ya inecek, oradan buraya taşınacak. Zaman geçecek. Yıpranacaklar, yorulacaklar. Bana pek mantıklı gelmiyor" dedi.

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın kruvaziyer turizminini harekete geçirdiğini getiren Kaya. "Şu haliyle kruvaziyer yolcuları çarşımıza giriyor. Konak Belediye Başkanı'yla da İzmir Valimizle de görüşmeler yapıyoruz. Yönlendirme tabelalaları, sokak içi aydınlatma, güvenlik kameralarıyla ilgili çalışmalarımız var. İzmir'in Kordon'u var. Turist en güzel yerleri görerek gezerek Kemeraltı'na gelecek" diye konuştu.

Konak' a taşınsın
Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, yeni bir yolcu limanı yapılacaksa Konak'a yapılmasını önerdi. Şanlı, "Kruvaziyer turizminin biz Kordon esnafına çok faydası yok. Oraya da alınsa buraya da alınsa çok fayda getirmeyecek. Kordon esnafının para kazanması için gemilerin bir gece İzmir'de kalması lazım. Bana kalırsa İzmir için kruvaziyer limanının Konak iskeleye alınması daha faydalı olur. Bayraklı çok ters bir yer, ölü bir bölge. Konak Pier'in yanına gemilerin yanaşması hem oradaki esnafı hareketlendirir. Hem de turistler indiklerinde Saat Kulesi'ni görür hem de oradan Kemeraltı'na, Agora'ya geçer" dedi. 







Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında