İstanbul
25 Kasım, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

En büyük savaş gemisi denize indi

KARAS REKLAM
En büyük savaş gemisi denize indi
Türkiye'de özel sektör tersaneleri tarafından inşa edilen en büyük ve ileri teknolojiye sahip harp gemisi niteliği taşıyan amfibi gemilerden ilki denize indirildi
Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacını karşılamaya yönelik Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Sanayi ve Ticaret AŞ (ADİK Tersanesi) tarafından inşa edilen gemilerden ilki olan Bayraktar'ın denize indirilmesi dolayısıyla ADİK Tersanesi'nde tören düzenlendi

Amfibi gemilerin ana görevini amfibi harekat, araç ve teçhizatları ile birlik nakli ve ateş desteği oluşturuyor. Gemiler, gelişmiş ve ileri muhabere, elektronik ve komuta kontrol imkanları ile harekat ve lojistik görevlerine katkı sağlamanın yanı sıra gerektiğinde doğal afet yardım görevlerini yerine getirecek imkan ve kabiliyetlere de sahip bulunuyor.

Tedarik edilen amfibi gemiler, Karadeniz, Marmara, Ege Denizi ve Akdeniz harekat alanları ile çevre ve uzak denizlerin uluslararası sularında emniyetle seyir yapabilecek.

Türkiye'de özel sektör tersaneleri tarafından inşa edilen en büyük ve ileri teknolojiye sahip harp gemisi niteliği taşıyan amfibi gemilerin tüm üst binası ve köprü üstü camları balistik korumaya sahip bulunuyor. Gemiler, Türk Loydu tarafından sertifikalandırılacak.

Gemilerde, bir adet 15 tonluk genel maksat helikopterinin iniş kalkışına olanak sağlayacak helikopter platformu bulunuyor. Yükleme/boşaltma işlemlerini sağlayabilmek amacıyla geminin başında, kıçında ve yan tarafında birer adet kapak yer alıyor.

Amfibi gemilerde, ayrıca her biri 8 ton yük veya 40 kişi taşıyabilen, 20 knot sürat yapabilen 4 LCVP çıkarma aracı ve 3 kendinden tahrikli ponton bulunuyor.

Gemiler, yerli üretim olan Komuta Kontrol Sistemi ve Stabilize Makineli Tüfek Platformu ile beraber pek çok elektronik sistem ve silah sistemiyle donatılacak.

OKYANUSLARDA GÖREV YAPACAK
Karadeniz, Marmara, Ege Denizi ve Akdeniz harekat alanları ile çevre ve uzak denizlerin uluslararası sularında emniyetle seyir yapabilecek imkanlara sahip olan Bayraktar, amfibi harekat ile idari ve lojistik görev fonksiyonlarına katkı sağlayacak, gerektiğinde Doğal Afet Yardım (DAFYAR) görevleri çerçevesinde de kullanılabilecek.

İŞTE YENİ BAYRAKTAR

NÜKLEER KORUMALI
Gemi tek tekneli, deplasman tipi ve tamamen çelik konstrüksiyon olarak inşa edildi. Bayraktar'ın üst binası balistik korumalı olarak dizayn edildi. Bayraktar, Nükleer, Biyolojik ve Kimyasal saldırılar için tam personel korumasına da sahip.
Yerli ve özgün tasarım ile tamamen çelik olarak inşa edilen Bayraktar'da, 15 tonluk genel maksat helikopterinin iniş kalkışına olanak sağlayacak helikopter platformu bulunuyor. Yükleme/boşaltma işlemlerini sağlayabilmek amacıyla geminin başında, kıçında ve yan tarafında birer adet kapak bulunuyor. Gemide, ayrıca, her biri 8 ton yük veya 40 kişi taşıyabilen, 20 knot sürat yapabilen 4 adet LCVP çıkarma aracı ve 3 adet kendinden tahrikli ponton yer alıyor.

İŞTE BAYRAKTAR'IN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
- Toplam Boy : 138.75 m
- Su Hattı Boyu : 130.80 m
- En : 19,60 m
- Deplasman : 7254 ton
- Başta Su çekimi : 2 m'den az
- Kıçta Su Çekimi : 5 m'den az
- Maksimum Sürat : 18 knot
- Denizde Kalma : 15 knot sürat ile en az 5000 deniz mili; 30 gün
- Denizcilik Özelliği : Deniz Durumu 5'te kısıtsız, 6'da kısıtlı kullanım
- Yatak Kapasitesi : 566 adet
- Personel Kapasitesi: Toplam 486 Kişi
- Gemi Personeli: 12 Subay, 51 Astsubay, 66 Er (Toplam 129 Kişi)
- Ortak Harekat Grubu Personeli: 17 Subay
- Amfibi Personel: 350 Kişi
- Taşıma Kapasitesi
- 1200 ton çeşitli Yük/Araç
- Güverte Alanı
- Açık Güverte: 690 m2
- Kapalı Araç Güvertesi: 1100 m2

ELEKTRİĞİNİ ÜRETİYOR
Bayraktar gemisinde, sürat değerlerini ve manevra kabiliyetini sağlayabilmek üzere her biri 4 dizel makine, 2 ridakşınger, 2 şaft sistemi, 2 değişken açılı pervaneden oluşan ana tahrik sistemi kullanılıyor. Gemide ayrıca, iki adet tünel tip baş itici bulunuyor. Gemide elektrik üretimi, 4 ana jeneratörle sağlanıyor. Gemide ayrıca, bir adet acil durum jeneratörü de bulunuyor. Bunların dışında gemide yerli üretim olan Komuta Kontrol Sistemi ve Stabilize Makineli Tüfek Platformu (STAMP) ile beraber pek çok elektronik sistem ve silah sistemi de yer alıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "BAYRAKTAR"IN DENİZE İNDİRİLİŞ TÖRENİNE KATILDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tuzla Adik Tersanesi'nde "Bayraktar" gemisinin denize indiriliş törenine katıldı.
Burada konuşan Erdoğan, "Türkiye 2002 yılında savunma sanayi ihtiyacından yüzde 80'ini ithal etmekte olan bir ülkeydi. Bu vahim tabloyu istikbalimiz ve istiklalimiz için çok büyük bir tehdit olarak gördüğümüz için savunma sanayimizi önceliklerimiz arasına aldık. Savunma sanayiindeki dışa bağımlılığı yüzde 40'lara kadar indirdik. Hedefimiz 2023 yılında savunma sanayinden dışa bağımlılığımızı tamamen ortadan kaldırmaktır" dedi.
 

T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI : “Askerî Güçle Desteklenmeyen Diplomasi Sizi Yolda Bırakır”
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde hizmet verecek amfibi gemi Bayraktar’ın denize indirilme törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Barış istiyorsak daima savaşa hazır olmalıyız. Bu anlayışla kendimiz, bölgemiz ve tüm dünyada barışı, huzuru, güvenliği daim kılmak için tüm unsurlarıyla ordumuzu güçlendirmeyi sürdüreceğiz. Biz, dostlarımızın emin olmasını sağlamak, birliğimize ve bütünlüğümüze göz dikenleri de caydırmak için bu yatırımları yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI