Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Dünyanın en büyük yapay resifi olacak


KARAS REKLAM
Dünyanın en büyük yapay resifi olacak
SS United States, Okaloosa İlçe Komiserleri Kurulu ve SS United States yeni bir girişimin parçası olarak yakında dünyanın en büyük yapay resifi olabilir.
Reeklam yerimiz-1

Tarihi okyanus gemisi SS United States, Okaloosa İlçe Komiserleri Kurulu ve SS United States Conservancy tarafından duyurulan yeni bir girişimin parçası olarak yakında dünyanın en büyük yapay resifi olabilir.

Proje, ikonik gemiyi, Florida'daki Destin-Fort Walton Beach'te yerel turizmi ve çevresel çabaları destekleyen bir deniz yaşam alanına dönüştürmeyi amaçlıyor. ABD Bölge Mahkemesi tarafından empoze edilen bir arabuluculuğun çözümünü bekleyen anlaşma, geminin tarihini korumaya ve ziyaretçileri eğitici bir deneyimle meşgul etmeye adanmış yeni bir kara müzesi de kuracak.

1951'de suya indirilen SS United States, ilk seferinde gücünün sadece üçte ikisini kullanarak transatlantik hız rekorunu kırarak deniz mühendisliği ve tasarımının bir harikasıydı ve bu rekoru bugün bile elinde tutuyor. Gemi, 1969'da hava yolculuğunun yükselişiyle emekliye ayrılmasına kadar, başkanlar, ünlüler ve askeri personel de dahil olmak üzere binlerce yolcuyu taşıyarak Amerikan gururunun ve teknolojik başarının bir sembolü olarak hizmet etti.

Yolcuları arasında Harry Truman, Dwight Eisenhower, John F. Kennedy ve Bill Clinton gibi dört ABD başkanının yanı sıra Marlon Brando, Marilyn Monroe, Walt Disney ve Judy Garland da vardı.

Soğuk Savaş döneminde dönüştürülebilir bir asker taşıyıcı olarak tasarlanan SS United States, yakıt ikmali yapmadan 10.000 milden fazla 14.000 asker taşıyabiliyordu ve bu da onun çok yönlülüğünü ve stratejik değerini sergiliyordu. SS United States Conservancy, onlarca yıldır gemiyi ayakta tutmak için mücadele etti ve 2011'de gemiyi satın alarak onu Amerikan denizcilik tarihinin bir kanıtı olarak korudu.

Okaloosa İlçesi ile yapılması önerilen anlaşmaya göre gemi, Philadelphia'daki mevcut iskelesinden Destin-Fort Walton Plajı açıklarındaki sulara taşınacak ve burada yapay resif olarak kullanılacak.

SS United States Conservancy için proje, stratejide önemli bir değişimi temsil ediyor. Örgüt, gemiyi yüzen karma kullanımlı bir varış noktası olarak yeniden geliştirmek için on yıldan fazla zaman harcadı, ancak geminin yerini değiştirmeyi gerektiren yakın tarihli bir mahkeme emri, resif projesini uygulanabilir bir alternatif haline getirdi.

Açık denizdeki kesin lokasyon henüz belirlenmedi ancak başlangıç ​​seviyesinden ileri teknik dalgıçlara kadar her seviyedeki dalgıcın dalış yapabileceği bir derinliğe yerleştirilecek.

Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak SS United States Conservancy, geminin mirasını korumaya ve tanıtmaya kendini adamıştır. Okaloosa County ile ortaklaşa yürütülen bu yeni girişim, SS United States'i sadece yapay bir resif değil, aynı zamanda Amerikan denizcilik mükemmelliğinin yaşayan bir anıtı haline getirecek ve hikayesinin önümüzdeki on yıllar boyunca büyülemeye ve eğitmeye devam etmesini sağlayacak

 

Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında