Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

Donanmanın "Hayalet Gemisi" Ziyaretçileri Büyüledi

KARAS REKLAM
Donanmanın "Hayalet Gemisi" Ziyaretçileri Büyüledi
Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG TEKİRDAĞ (P-1207) Yeni Tip Karakol Gemisi, Rize Limanı'na demir atarak halkın ziyaretine açıldı.
Reeklam yerimiz-1

Vali Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, şehit yakınları ve gazilerle birlikte, Deniz Kuvvetleri İstanbul Boğaz Komutanlığına bağlı TCG Tekirdağ Karakol Gemisini ziyaret ederek gözlem ve incelemelerde bulundu.

AYNI ÖZELLİKLERE SAHİP...

Aslen Rizeli olan Gemi Komutanı Deniz Yüzbaşı Osman Dural tarafından karşılanan heyete gemi hakkında bilgiler verildi. Oluşturulan radar kesit alanı sayesinde Tekirdağ Karakol Gemisi'nin radara yakalanma riskinin en aza indirilebildiğini ifade eden Deniz Yüzbaşı Osman Dural,"Eğitim ve tatbikatlarda büyük başarı sağlayan geminin özellikleri itibariyle hayalet olarak adlandırılmayı hak ediyor. Dünyadaki en gelişmiş ülkelerin sahip olduğu en gelişmiş gemilerle yetenek olarak hemen hemen aynı özelliklere sahip. Türkiye'de üretilip, yerli yazılımlar kullanılarak görevini icra eden 'Hayalet Gemi' 4 Ocak 2013 tarihinde Donanmaya teslim edildi. Gemide 36 personel bulunuyor." dedi.

DOSTA GÜVEN DÜŞMANA KORKU...

Türkiye'nin, jeopolitik ve jeostratejik konumu gereği önemi her gün daha da artan bir ülke olduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, " Türk Deniz Kuvvetleri sahip olduğu yüksek nitelikli insan gücü ve modern deniz kuvveti ile emin adımlarla yol almaya devam edecektir. TCG TEKİRDAĞ (P-1207) Yeni Tip Karakol Gemisi şanlı Türk bayrağımızı dalgalandıracaktır. Dosta güven düşmana korku verecektir." dedi.

Ziyaretin ardından geminin hatıra defterini imzalayan Vali Yazıcı, üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde deniz güvenliğin önemine işaret ederek, komutan ve ekibine başarılar diledi.

DONANMANIN GÖZBEBEĞİ...

Rize Limanı'na demir atan ve deniz gücünün gözbebeği konumundaki gemi hakkında görevli komutanlardan bilgi alan vatandaşlar ise, "Günlük hayatta alışkın olduğumuz bir durum değil. Ancak gemiyi çok beğendik. Türk yapımı olması ve denizlerde gücümüzün olduğunu hissetmek bize ayrı bir gurur yaşattı. Tek kelimeyle muhteşem" dedi.
Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında