A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
03 Temmuz, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
İLANIMIZ-1

DFDS'den 1 milyar Euro yatırım


KARAS REKLAM
DFDS'den 1 milyar Euro yatırım
DFDS, Manş Denizi için akülü elektrikli gemilere 1 milyar Euro yatırım yapacak

DFDS, akülü elektrikli gemilere 1 milyar Euro'luk önemli bir yatırım yaptığını duyurdu; bu, Manş Denizi'ndeki deniz trafiğini karbondan arındırma konusunda sarsılmaz kararlılığının bir göstergesidir.

Gelecekte Kanal'daki deniz trafiği elektrikli olacak. DFDS, Birleşik Krallık ile Avrupa Birliği arasında yolcu ve yük taşımak üzere Dunkirk-Dover ve Calais-Dover rotalarında konuşlandırılan altı akülü elektrikli gemiye 1 milyar Euro'luk beklenen yatırımı duyurdu.

İlk iki elektrikli gemi 2030 yılına kadar hizmete girecek, geri kalanların ise 2035'ten önce gelmesi bekleniyor.

"Bu, Kanallar arası taşımacılığı karbondan arındırmaya yönelik önemli bir adımdır. Birleşik Krallık ile Fransa arasındaki mesafenin nispeten kısa olması nedeniyle güzergahlar elektrikli feribot taşımacılığı için idealdir. Kanallar arası filomuzun elektrifikasyonu, iklim hedeflerimize ulaşma yolunda önemli bir adım olacak ve bu yatırımla denizcilik endüstrisi için daha yeşil bir geleceğe geçişi hızlandırıyoruz” diyor DFDS CEO'su Torben Carlsen.

Manş Denizi dünyadaki en yoğun nakliye koridorlarından biridir. AB ile Birleşik Krallık arasındaki ticaretin %33'ünü oluşturarak dünyanın en büyük iki ekonomisini birbirine bağlıyor. DFDS ile Dover Limanı, Boulogne Calais Limanı ve Dunkirk Limanı, 15 Mart 2023 tarihli bir Mutabakat Zaptı aracılığıyla Dover Boğazı'ndaki deniz trafiğini karbondan arındırmayı taahhüt etti.

Düşük emisyonlu taşımacılığa geçiş için işbirliği şarttır

DFDS, üçü Fransız bandıralı olmak üzere bu gelişmiş elektrikli gemileri tasarlamak için pil teknolojisi, gemi tasarımı ve enerji verimliliği alanlarında dünya lideri uzmanlarla birlikte çalışıyor ve tasarımlarının güvenlik ve performansı kapsamasını ve çevreye mümkün olan en az etkiyle üretim yöntemlerini kullanmasını sağlıyor. 

Ayrıca DFDS, elektrikli gemilere yönelik enerji tedarikini ve altyapıyı güvence altına almak için ulusal makamlar, altyapı ortakları ve enerji tedarikçileriyle yakın işbirliği içinde çalışmaktadır. Son yıllarda DFDS ve Fransız yetkililer diyaloğu yoğunlaştırdı ve Fransız hükümeti yakın zamanda ülkenin enerji dönüşümüne yönelik, altyapıya odaklanan iddialı bir plan başlattı.

“Yeşil geçiş tek başımıza başarabileceğimiz bir şey değil. Karada yeterli güç kaynağına ve limanlardaki şarj tesislerine uygun altyapıya erişimimiz olmadığında gemileri çalıştıramayız. Yeşil ulaşım koridorlarını etkinleştirme konusunda Kanal'ın her iki yakasındaki hükümetlerle ortak bir tutkuya sahip olmamızdan memnuniyet duyuyorum ve bu duyuruyu Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un başlattığı 7. Fransa'yı Seçin Zirvesi'nde yapabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi Torben. Carlsen.

DFDS, 2023 yılında, 2050 yılına kadar net sıfır şirket olma ve 2030 yılı sonuna kadar ikisi elektrikli gemi olmak üzere altı yeşil feribotu hizmete sokma hedefini yeniden doğrulayan yeni bir strateji başlattı 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!