Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

Denizlerin Devleri

KARAS REKLAM
Denizlerin Devleri
Denizlerin devleri.
Reeklam yerimiz-1
Dünyanın dört bir yanından armatörler, okyanuslarda seyredecek en seçkin ve en güçlü gemileri inşa etme yarışındalar. Ancak bu yarışta yalnızca boyut değil aynı zamanda teknoloji de önemli. 

Empire State Binası Uzunluğunda

Dünyanın en büyük konteyner gemilerinden biri olan 400 metre uzunluğundaki MOL Triumph, Hamburg Limanı’na vardı. Gemi 20 bin 170 konteyner alıyor. Ancak limana girişi sağlayan Elbe Nehri yeterince derin olmadığı için bu sayının azaltılması gerekiyor. Japon nakliye firması Mitsui O.S.K devasa gemiyi Avrupa ve Doğu Asya arasında düzenli seferlerinde kullanmayı planlıyor.



Hiç Bitmeyen Yarış
“OOCL Hong Kong” sadece birkaç hafta önce seferlere başladı ve “Dünyanın en büyük konteyner gemileri” listesinde adını ilk sıraya yazdırıdı. 21 bin 100 standart konteyner yeri var. 25 yıl önce dünyanın en büyüğü 4 bin 442 konteyner taşıyordu ve o dönemki süper tankerlerin gerisinde kalıyordu.



Çok Büyük
458 metre uzunluğundaki Norveçli petrol tankeri Jahre Viking şimdiye kadar yapılmış en büyük gemi oldu. Durmak için altı kilometreden fazlasına ihtiyacı vardı. Boyu ve zayıf manevra kabiliyeti nedeniyle Panama Kanalı, Süveyş Kanalı ve Manş Denizi’ne giremedi. Az sayıda limana seyahat edebildi. 2004’ten hurdaya ayrıldığı 2009’a kadar yüzen bir petrol deposu olarak kullanıldı.



Yüzen Şehir
Denizlerin en büyük yolcu gemisi 362 metre uzunluğundaki Harmony of the Seas. 16 katlı gemi 2 bin 100 kişilik personel ve 6 bin 300’den fazla yolcu taşıyor. Royal Caribbean Cruises şirketi 20 restoran, en uzun su kaydırağı dahil 23 yüzme havuzu ve 12 bin bitki bulunan açık hava bahçesi ile donatılmış gemi için 1 milyar euro’dan fazla ödedi.



Süper Zenginlerin "Oyuncakları"
Şeyhler, oligarklar ve diğer milyarderler arasında ise en büyük yata sahip olma yarışı var. Hata bazıları rakiplerini geçmesi için inşa sırasında genişletiliyor ya da pahalı eklentiler yapılıyor. Şimdilik bir Arap şeyhine ait olan 180 metre uzunluğundaki Azzam adlı yat en büyükler arasında ilk sırada. Helikopter pisti, füze savunma sistemi ve özel bir denizaltı ile donatılmış.



Su Altı Gözlem Salonlu Yelkenli
Philippe Starck, dünyanın en büyük yelkenli süper yatı “A”yı Rus milyarder Andrey Melnitşenko için tasarlamış. Yelken alanı yarım futbol sahası büyüklüğünde. Sekiz güverte, üç yüzme havuzu, özel denizaltı ve su seviyesinin altında bir panoramik gözlem salonuna sahip. 143 metre ile Alman donanma eğitim yelkenlisi “Gorch Fock”tan (89 metre) çok daha uzun.



Dünyanın En Pahalı Savaş Gemisi
ABD’nin 337 metre uzunluğundaki yeni uçak gemisi 13 milyar dolara maloldu. USS Gerald R. Ford Nisan 2017’den beri ABD Donanması’nda görev yapıyor. ABD ordusunda 18 klasik uçak gemisi vardı. Yeni gemi, buharlı mekanizma yerine bir elektromekanik mancınıka sahip olması nedeniyle jet uçakları daha hızlı ve verimli bir şekilde havalanabilecek.



Rusya'nın Mega Gemileri
Rotasında üç metre kalınlığında buz tabakaları mı var? Rusların nükleer buzkıran gemisi Arktika için sorun değil. Rus medyasına göre gemi türünün en büyüğü ve en güçlüsü. 2017 sonuna kadar faaliyete geçmesi planlanıyor. Rus petrol ve gaz tankerlerinin Arktik bölgesinde yollarını açacak. Rusya önümüzdeki yıllarda bu tür gemilerden daha fazla inşa etmek istiyor.



Ağır Abi
Thialf, dünyanın en güçlü yüzer vinci. 14 bin 200 tona kadar kaldırabiliyor. Gemi öncelikle açık deniz yapılarının inşasında destek gemisi olarak hizmet veriyor ve su çekimi 12 ila 31,5 metre arasında değişiyor. Gövde iki yüzer kısımdan oluşuyor. Bunların her biri de dörder sütun üzerinde yer alıyor. Saatte 11 kilometrelik hızla oldukça yavaş.



Ağır Kaldırmak Onun İşi
Dockwise Vanguard, petrol platformları ve hatta tüm gemileri taşıyabilir. Ağır kaldırma gemisi suyun içine batıyor. Römorkörler yükü geminin platformuna çektikten sonra kendini tekrar sudan kaldırıyor. Dünyanın en büyük nakliye gemisi 275 metre uzunluğunda.



Denizlerin En Derinini Gördü
Yönetmen James Cameron, Deepsea Challenger ile okyanusların en derin noktası olan 10 bin 984 metredeki Mariana Çukuru’na indi. Denizaltı 2005’ten 2012’ye kadar Avustralya’da sıkı bir gizlilik içinde inşa edildi. Yolcu 109 cm’lik iç çapa sahip olan yüksek mukavemetli bir çelik topa oturuyor.



İnsansız Gemi
Boyut her şey değil. Geleceğin gemileri, herhangi bir mürettebat olmadan ve elektrikle çalışacak. Norveç, önümüzdeki yıl kendi kendine çalışan e-konteyner gemisi ile ilk denemelere başlayacak. Yara Birkeland, Norveç kıyıları boyunca suni gübre sevkiyatı yapacak. Başta dümende bir kaptan olacak. 2019’dan itibaren uzaktan kumanda edilecek, 2020’den itibaren ise otonom hareket edecek.
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında