Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

Denizden 1 Traktör Römorku Çöp Çıktı

KARAS REKLAM
Denizden 1 Traktör Römorku Çöp Çıktı
Muğla'nın Fethiye Körfezi'nde deniz dibi temizliği yapan dalgıçlar, aralarında demir boru, radyo, cam şişe, 5 metrelik gemi korkuluğu, otomobil ve bisiklet lastikleri bulunan 1 traktör römorku çöp çıkardı. Ağlara takılan yengeçler ise AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı.
Reeklam yerimiz-1
Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, AKUT Fethiye Ekibi, Deniz Temiz Derneği TURMEPA Fethiye Temsilciliği ve Deniz Ticaret Odası işbirliğinde kordon boyunda 3 dalgıcın katılımıyla yapılan temizlik çalışması, Fethiye Körfezi'nin içler acısı halini gözler önüne serdi. Deniz dibindeki balçık nedeniyle güçlükle hareket eden dalgıçların sudan çıkardığı çöp yığınları görenleri şaşırttı. Dalgıçlar 1 saat süren çalışma sırasında denizden 1 traktör römorku atık çıkardı. Aralarında bir gemiye ait olduğu belirlenen 5 metre boyunda demir korkuluk, cam şişeler, demir boru, radyo, çok sayıda bisiklet ve otomobil lastiğinin bulunduğu çöpler, halatlar yardımıyla denizden çekildi. Sahilde bir araya toplanan çöpler, yerli ve yabancı tatilcilerde şok etkisi yarattı.

Temizlik sırasında deniz dibinden halatla çekilen balıkçı ağına dolanmış bir yengeç ise AKUT gönülleri tarafından fark edildi. Yengeci kurtarmak isteyen AKUT gönüllüleri hummalı bir çalışmaya girişti. Çevredeki turistlerin şaşkın bakışları arasında bıçakla ağları tek tek kesen gönüllüler, yengeci kurtararak tekrar denize bıraktı.

'Denizi sadec tekneciler kirletmiyor'

Deniz dibinde kirlilik yüzünden görüşün çok az olduğunu kaydeden dalgıç Turgut Alpuan, çöplerin çok azını yüzeye çıkarabildiklerini söyledi. Denizde gördükleri akü, masa ve sandalye gibi büyük atıkları çıkaramadıklarını, halata bağlamak istediklerinde ise kirlilik yüzünden yerini bulamadıklarını aktaran Alpuan, ?Araba ve bisiklet lastiklerinin denizin dibinde işi ne? Bu demek oluyor ki denizi sadece tekne sahipleri kirletmiyor. Atıkları çöpe atmaya üşenenler denize atmış. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bugün temizlik yaptık, ama çıkardığımızdan daha fazlasını önümüzdeki yıla bıraktık" dedi.

Manzaranın içler acısı olduğunu belirten TEMA Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli ise ?Bugün deniz dibinde hem teknelerden atılan atıkları hem de karasal kirliliği bir arada gördük. Kovalar, piller, hoparlörler, bisiklet, bisiklet lastiği bunların hepsi denizden çıktı. Ekmek yediğimiz denizlerimizde böyle bir kirliliği kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu. Gördükleri manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşayan vatandaşlar da denizlerin kirletilmemesi gerektiğini belirterek çöp atanlara tepki gösterdi.
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında