Geri dönüşümlü materyallerden üretilen Seabin, bir pompa ve denizdeki pislikleri toplamak için bir kovadan oluşuyor. Üst taraftaki kova pislikleri muhafaza ederken, Seabin'in içine giren su ise filtrelenerek denize geri bırakılıyor.
Her geçen gün kirlenen denizler için önemi ortada olsa da, Seabin'le ilgili kafaları karıştıran bir başlık da var: Balıklar. Çevrede yüzen balıkların aletin içine girmesi durumunda neler yaşanacağına dair, Seabin'in yaratıcısı Ceglinski şunları söylüyor: "Deniz canlılarının Seabin'in içine girmesi ve burada hapsolması gibi ihtimaller mümkün, bununla birlikte, 4 yıldır gerçekleştirdiğimiz denemelerde hiçbir şey yakalamadık. Deniz canlıları, yüzeyden ve de Seabin'in pompasının yarattığı akımdan uzak duruyor, aynı evdeki akvaryumun pompasına yaklaşmayan balıklar gibi. Yine de, eğer bir balık Seabin'in içine girmeyi başarırsa, doğal liflerden üretilen bir çanta içinde kalacak ve de makineyi temizlemek için açan bir görevli tarafından yine denize bırakılacak."
Yakın arkadaş olan ve projeye vakit ayırmak için işlerinden ayrılan Turton ve Ceglinskinin, fikirlerini fonlamak için Indiegogoda başlattıkları kampanya kısa sürede hedeflenen miktarı birkaç kez katlayarak 250 bin dolara ulaşmış.
Denizdeki çöplerin düşmanı: Seabin
Avustralyalı iki sörfçünün icat ettikleri Seabin (Deniz Çöp Kutusu), denizlerde bulunan tonlarca çöpü toplamaya hazırlanıyor.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.