Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

Denizcilik Fakültesi ’nde Mezuniyet Coşkusu

KARAS REKLAM
Denizcilik Fakültesi ’nde Mezuniyet Coşkusu
İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri, aynı zamanda Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanan 1 Temmuz’da, İTÜ Tuzla Yerleşkesi’nde yapılan törenle mezuniyet coşkusunu yaşadı.
Reeklam yerimiz-1
İTÜ Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü ile Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü’ndeki lisans öğrenimlerini tamamlayan 94 mezunu buluşturan bu anlamlı törene, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt’ün yanı sıra İTÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Karaca da katıldı.
 
Denizcilikte Bir Dünya Markası
Konuşmasına İTܒnün “Mühendishane-i Bahr-i Hümâyun” adıyla kurulduğunu, dolayısıyla ülkemizin ilk denizcilik okulu olarak bu alanda dünya markası konumunda olduğunu belirterek başlayan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, fakülte mezunlarının iş garantisi olan bir alandan mezun olduklarının ve İTÜ Denizcilik Fakültesi mezunlarının uluslararası denizcilik firmalarında kendilerine kolaylıkla yer bulabildiğinin altını çizdi. Mezuniyetin bir son değil, hayat maratonunun eğitim aşamasının bitişi olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Karaca, İTÜ Denizcilik Fakültesi’nden mezun olan öğrencilerin, burada ne kadar değerli bir birikim edindiklerini iş hayatında daha da iyi göreceklerini de sözlerine ekledi. Rektör Karaca konuşmasını bitirirken tüm mezunlara, hayatlarının bundan sonraki dönemi için şans ve başarı diledi.
 
Küresel Düşünebilen ve Lider Denizciler
Fakülte dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt ise yaptığı konuşmada, fakülte olarak, Türkiye’nin denizcilik alanında ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü sağladıklarından bahsederek, yenilikçi ve akılcı bir eğitim anlayışıyla; küresel düşünebilen, liderlik vasfı taşıyan, çevreye duyarlı, sosyal ilişkileri güçlü, etik değerlere saygılı ve denizi seven, onu tanıyan ve denizciliğin getirdiği disiplinli ve çalışkan karakteri özümsemiş bireyler yetiştirmeye devam ettiklerini belirtti. Söğüt ayrıca, İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin kültüründe var olan; düşünce özgürlüğü, kişisel gelişimin desteklenmesi, ekip ruhuyla çalışma ve denizcilik geleneklerini sürdüren anlayışla, İTܒnün denizcilik alanında da lider olarak misyonunu başarıyla sürdürdüğünü ifade etti.

 
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında