Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
26 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

denizcilerden liman çıkışı

KARAS REKLAM
denizcilerden liman çıkışı
Denizcilerden liman çıkışı: önce Alsancak
Reeklam yerimiz-1
İzmir'e en çok gemi getiren iki kruvaziyer firmasından biri olan MSC Cruise'un Kruvaziyer Gemileri Sorumlusu ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Kaptan Savaş Ercan, İzmir Alsancak Limanı'nın yeni sezona hazırlanmasını istedi. Bu sezon İzmir seferlerini haftada iki güne çıkaracaklarını açıklayan Ercan, "Alsancak Limanı'nı küçük dokunuşlarla yeni sezona hazırlayalım. Yeni liman yerini sonra tartışalım" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İzmir'in kruvaziyer limanının Alsancak'tan Bayraklı'ya taşınma önerisine denizcilerden yanıt geldi. İzmir'e en çok gemi getiren iki firmadan MSC Cruise'un Kruvaziyer Gemileri Operasyon Sorumlusu Kaptan Savaş Ercan, önce İzmir Alsancak Limanı'nın nisan ayında başlayacak yeni kruvaziyer sezonuna hazırlanmasını istedi. Aynı zamanda Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı olan Ercan, "Geleceği planlamazsak her zaman yarışın dışında kalırız. Ancak bugünü de unutmamamız lazım" dedi.

Kruvaziyer limanının Bayraklı ya da Üçkuyular'a mı taşınması, Alsancak'ta kalması önerilerinin tartışmak gerektiğini vurgulayan Ercan, "Standartları yüksek bir kruvaziyer limanı İzmir'e yakışır. Ama hepsinin projelendirilmesi gerekiyor. Dolayısıyla bugünden yarına hayata geçecek projeler değiller. Şu an elimizde aktif halde bir liman var. Bu limanı yani Alsancak'ı küçük dokunuşlarla geliştirebiliriz, çehresini değiştirebiliriz" diye konuştu.

Yeni sezona hazırlık çağrısı
Kruvaziyerde 2014 sezonunun bitmek üzere olduğunu dile getiren Ercan, yeni sezonun ise nisan ayında başlayacağını hatırlattı. Ercan, "Artık kış seferlerini de İzmir'e çevirmeyi başardık. Yeni sezonda MSC'nin gemileri salı gününün yanı sarı çarşamba günleri de Alsancak Limanı'na yanaşacak. Seferler haftada iki güne çıkacak. İlave seferleri de İzmir'e getireceğiz. Yeni sezona kadar limanın işletmecisi TCDD, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası ve Deniz Ticaret Odası elbirliği ile üzerlerine düşeni yapıp limanı geliştirmeli. Mevcut limanda depo olarak kullanılan binalar kısa zamanda terminal olarak kullanılmak üzere düzenlenmeli, İzmir'e yakışır hale getirilmeli. Bu sezon yaşanan aksaklıklar masaya yatırılıp, kısa ve uzun vadeli çözümler üretilmeli" dedi.

Bayraklı'ya kruvaziyer liman için körfezin derinliğinin önemli olduğunu dile getiren Ercan, şöyle konuştu: "İzmir'e gelen gemilerin derinlikleri 8.5-9 metre. Su derinliği nedeniyle gemilere 10 metre sınırlaması var. Gemilerin manevra yapacağı bölgenin derinliğinin de uygun olması lazım. Mutlaka bu projeler yapılırken, fizibiliteleri de yapılacaktır. O bölgede trafik yoğunluğu oluşacak. Otobüs hareketi olacak. Arka sahada park yeri olması, yolcuların ineceği yerlerin düzenlenmesi gerekiyor."
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında