Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
25 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Costa Concordia Davası

KARAS REKLAM
Costa Concordia Davası
İtalya'da, 32 kişinin yaşamını yitirdiği, Costa Concordia gemisinin Giglio Adası açıklarında yaptığı kazaya ilişkin görülen ön duruşmada, ada sakinleri gemicilik şirketi Costa Crociere'den 80 milyon avro tazminat talep etti.
Reeklam yerimiz-1
Grosseto kentinde katılımın yoğunluğundan ötürü dava için özel olarak mahkemeye dönüştürülen Grosseto Modern Tiyatrosu'nda bugün yapılan ön duruşmada, Giglio Adası sakinleri ve bazı kazazedeler, geminin sahibi şirketten yüksek tazminat talebinde bulunurken, gemi kaptanı Francesco Schettino da kendini savundu.

Davanın müdahillerinden Giglio Belediyesi, geminin adanın çevresine, doğal güzelliklerine zarar verdiği ve görüntü kirliliğine yol açtığı gerekçesiyle 80 milyon avroluk tazminat talebinde bulundu.

Bazı kazazedelerin avukatları, şirketin kazanın hemen ardından yaptığı "11 bin avro + masraflar" teklifini kabul etmemiş, bunun üzerine Costa Crociere şirketi de son olarak "27 bin avro + masrafların karşılanması" teklifinde bulunmuş ancak taraflar bu konuda da anlaşamamıştı.

100 kişilik bir yolcu grubunu temsil eden Concordia İçin Adalet Grubu avukatları da her bir Concordiazede için 500 bin avro tazminat talep etti.

Öte yandan geçen hafta Costa şirketi ile savcılık arasında yapılan pazarlık sonucu, şirket olay anındaki idari hatalardan dolayı 1 milyon avro ceza ödemeyi kabul etmişti.

-Gemi kaptanına ABD'li uzmandan destek-

Ön duruşmada gemi kaptanı Francesco Schettino'nun avukatı Francesco Pepe, yaptığı savunmada, kaptan Schettino'nun şirket yönetiminin talimatlarına uyduğunu belirterek, "Müvekkilim bu nedenle iş kazası yapmıştır. Bununla suçlanamaz" dedi. Pepe, kaptanın gemiyi terk etmediğini de söyledi.

Davayı kovuşturan savcılarsa Pepe'nin, kazaya yol açma, adam öldürme ve gemiyi yolcuların tahliyesinden önce terk etme suçlamalarıyla yüzleşmesini istiyor.

ABD'li Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurumu danışmanlarından William Cossard ise "Kaptan, Titanic gibi trajediden kaçınmak için elinden gelenin en iyisini yaptı, aksi takdirde Concordia tamamen batardı" dedi.

Bu arada, adanın birkaç metre açığında bir buçuk seneden beri yan yatmış halde duran gemi enkazını kaldırma çalışmaları sürüyor. Bu çalışmaların 400 milyon avroya mal olacağı belirtiliyor.

İtalya'da 13 Ocak 2012'de Civitavecchia kentinden yolcu ve mürettebat dahil 4 bin 200 kişiyle Savona kentine gitmek üzere yerel saatle 19.00 sularında ayrılan Costa Concordia kruvaziyeri, 21.42'de Giglio Adası açıklarında kayalıklara çarpmıştı. Kazada 32 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında