Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

Çimento limanı olması için kapatılıyor

KARAS REKLAM
Çimento limanı olması için kapatılıyor
İğneada beldesindeki plaj ve kumsal alanı, Limak'ın çimento limanı kurması amacıyla kapatılacak.
Reeklam yerimiz-1
Kırklareli’nin biyolojik çeşitliliğiyle tüm dünyanın ilgisini çeken İğneada beldesindeki plaj ve kumsal alanı, çimento limanı kurulması amacıyla kapatılacak. AKP’ye yakınlığıyla bilinen Limak Holding’e bağlı olduğu belirtilen Ada Liman İşletmeciliği’nin liman için hazırladığı ÇED raporuna bakanlık olumlu görüş bildirdi. Karar “İğneada için ölüm fermanı” olarak değerlendirildi.

İğneada Plajı’nın “çimento limanı" yapılmasını öngören proje daha önce mahkeme kararıyla iptal edilmişti. Ancak hazırlanan ÇED raporuna bakanlık olumlu görüş belirtince engel ortadan kalkmış gibi görünüyor.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (DAYKO) Başkanı Nusret Türkkan gerçekleştirilmek istenen proje için, “İğneada’nın ölüm fermanı” dedi.

PLAJ KAPATILACAK, BALIKÇI BARINAĞI TAŞINACAK
İleri Haber’den Rıfat Doğan imzalı habere göre “Milli Park” statüsüne sahip Longoz (susabar) ormanlarının dibinde kurulması planlanan çimento limanı tanıtım dosyasında, limana sadece çimento ve kimyasal zehirli katı atık taşıyan gemilerin yanaşacağı belirtiliyor.

Tanıtım dosyasında ayrıca liman sahasının tümünün klinker (çimento üretimi sırasında pişmiş kil ve kalkerlerin birleşiminden oluşan iri taneli malzeme) öğütme sahası olarak kullanılacağı ifade ediliyor.

Plana göre mevcut balıkçı barınağının önüne 700 metre uzunluğunda liman mendireği inşa edilecek. Limanın arka tarafındaki plaj ile “Öğretmenler Kampı” adıyla da bilinen sahil alanı tamamen kapatılacak. İğneada Balıkçı Barınağı ise Beğendik Köyü’ne yeni yapılan limanın içine taşınacak.

GÜNDE 300 ÇİMENTO KAMYONU GEÇECEK

Projenin hayata geçirilmesi durumunda İğneada Körfezi ve Longoz ormanları, günde 300 çimento kamyonunun geçeceği bir mezarlığa dönüşecek.

Limanın yapılacağı koyun Karadeniz’in en doğal şeridi olduğunu ve bölgenin Longoz ormanlarının yanı başında yer aldığına dikkat çeken Doğal Hayatı Koruma Vakfı (DAYKO) Başkanı Nusret Türkkan, “Orası aynı zamanda balık üreme bölgesi. Balıkçılığa ve deniz yaşamına da zarar verecek. Bu proje İğneada’nın ölüm fermanı anlamına gelecek” diye konuştu.

Limana giriş yapacak ağır taşıtlar için yol ve köprü inşasına başlandığını dile getiren Türkkan, konuya ilişkin itirazda bulunacaklarını kaydetti.
Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında