Uluslararası Kuru Yük Gemi Sahipleri Birliği Intercargo, üyelerinin IMO'nun karbondan arındırma hedeflerini desteklerken, "CII'nin mevcut haliyle sektörü haksız yere cezalandıracağı" yönünde ciddi endişelerini dile getirdiklerini söyledi.
Küresel kuru yük filosu tonajının yaklaşık üçte birini temsil eden Intercargo üyeleri, CII'nin mevcut formatında sektördeki çalışma koşullarını hesaba katmak için temel bir yeniden değerlendirmeye ihtiyaç duyduğunu çok güçlü bir şekilde hissediyor.
Tokyo'da yapılan son altı aylık toplantıda (20-21 Mayıs) gündemin üst sıralarında kalite, sürdürülebilirlik, sera gazı emisyonlarının azaltılması ve özellikle CII derecelendirme sistemi yer aldı.
Tokyo'nun konumu, Japonya'nın kuru yük sektörü açısından önemini vurgulamak için özel olarak seçildi.
Derneğin etkinliklerine hem Japonya'dan hem de yurt dışından çok sayıda üye ve misafir katıldı.
Intercargo'nun İcra Komitesi ve Teknik Komite tartışmaları kuru yük sektörünü etkileyen konulara odaklandı.
INTERCARGO başkanı Dimitrios Fafalios şunları söyledi: “CII konusu, Tokyo'daki toplantılarımızda üyelerle yapılan tartışmalarda bir kez daha yoğun bir şekilde öne çıktı. INTERCARGO üyeleri, mevcut formatıyla CII'nin sektörümüzdeki çalışma koşullarını hesaba katacak temel bir yeniden değerlendirmeye ihtiyaç duyduğunu güçlü bir şekilde hissediyor.”
Bay Fafalios şunları ekledi: “Biz elbette IMO'nun çevresel hedeflerini destekliyoruz, ancak bunların denizcilik yelpazesinde adil ve hakkaniyetli bir şekilde uygulanması gerekiyor. Bunların aynı zamanda denizcilik endüstrisine potansiyel olarak zarar vermeyecek ve ekonomiler ve son tüketiciler üzerinde daha geniş çaplı olumsuz etkilerden kaçınacak şekilde uygulanması gerekiyor.”
Intercargo'nun Tokyo'daki gündeminde ayrıca güvenlik ve kalite operasyonlarına ilişkin tartışmalar da öne çıktı; Intercargo'nun ESG üzerinden mesajlaşması; Liman Devleti Kontrollerine ilişkin tavsiyeler; ve gemilerin yeniden rotalanmasına yol açan çatışmalar ve sigorta maliyetlerinin artması gibi kuru yük taşımacılığı üzerindeki makroekonomik etkiler.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.