Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

Chp'li Tanrıkulu Vapur Yangınını Meclis'e Taşıdı

KARAS REKLAM
Chp'li Tanrıkulu Vapur Yangınını Meclis'e Taşıdı
Tanrıkulu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde bulundu.
Reeklam yerimiz-1
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, "İstanbul'da kullanılan şehir hatları bünyesindeki vapurlarda tehlike anında kullanılmak üzere bulundurulan yangın tüplerinin kontrolleri ile görevli personelin tehlike anında yapılacaklar konusundaki eğitimleri hangi sıklıkla gerçekleşmektedir?" diye sordu.

Tanrıkulu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 2 Nisan 2013 tarihinde İstanbul'da Büyükada-Bostancı seferinden dönen "Sabret" isimli vapurda kıyıya 250 metre mesafe kala yangın başladığını ve vapurda bulunan birçok yurttaşın büyük bir hayati tehlike yaşadığını belirterek, "Taşınan yolcu sayısı, yangına müdahale ve vapurun tahliyesi konusunda yaşanan ciddi eksiklikler ise kamuoyu nezdinde şehir hatları ile ilgili ciddi bir şüphe uyandırmıştır" dedi.

Tanrıkulu, Ulaştırma Bakanı'na şu soruları yöneltti:

"Her gün binlerce kişinin kullandığı bu hatta ilişkin günde sadece 3 sefer gerçekleştirilmesinin ve sefer sayısının ihtiyaca göre az olmasının gerekçesi nedir? Anılan sefer sayısının arttırılması düşünülmekte midir?

Yangında vapur içerisindeki yangın tüplerinin boş olduğu ve bu nedenle yangına vapur içerisinden müdahale edilemediği iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğru ise gerekli kontrolleri yapmayan ilgililer hakkında herhangi bir soruşturma başlatılacak mıdır?

Aynı şekilde vapurdaki yangın nedeniyle yurttaşların tahliyesi sırasında yaşanan büyük aksaklıkların gerekçesi olarak vapurda görevli personelin tehlike anında vapurdaki insanların tahliyesi konusunda hiçbir bilgi ve eğitiminin olmadığı yönündeki iddialar doğru mudur?

İstanbul'da kullanılan şehir hatları bünyesindeki vapurlarda tehlike anında kullanılmak üzere bulundurulan yangın tüplerinin kontrolleri ile görevli personelin tehlike anında yapılacaklar konusundaki eğitimleri hangi sıklıkla gerçekleşmektedir?"
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında