Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
27 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Çevreciler Marmaris Körfezi Çalışmasını Gerçekleştirdi

KARAS REKLAM
Çevreciler Marmaris Körfezi Çalışmasını Gerçekleştirdi
MUĞLA (İHA) - Marmaris Çevrecileri Derneği ve Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi başlattığı Marmaris Körfezinin 18 ayrı noktadan ve derinliklerden alınan deniz suyu örnekleri ile ekolojik değerlendirme çalışmasının 3.Etabı da gerçekleştirildi.
Reeklam yerimiz-1
Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) , Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve 12 kişilik Ekibi tarafından başlatılan ve sürdürülecek olan bu çalışma, 12 Ay sürecek. Bu çalışmanın ilk 6 ay sonunda bazı verilerin elde edileceğini belirten Prof.Dr.Ahmet Nuri Tarkan, MÇD VE Muğla Üniversitesi arasında yapılan Protokol çerçevesinde müşterek çalışmaların devamının sağlanacağını ve sonuçlarının da kamu oyu ile paylaşılacağını belirterek bilimsel bulguların da yetkili kurum ve kişilere bildirileceğini belirtti.


Prof.Dr. Ahmet Nuri Tarkan, geçen seferki çalışmada yakalanan Deniz anasına bu sefer rastlanmadığını çünkü planlamaya göre bu etapta Dalgıç ekibi kullanılmadığını belirtti. Körfez çalışmasında yer alan ekibin Yardımcı Doç, Yrd.Doç.Dr'lar ve asistanların katılımı ile oluşan öğretim üyeleri Doktora ve yüksek lisans öğrencilerden oluştuğunu alınan su örneklerinin bir bölümünün teknede bulunan cihazlar ile kurulan laboratuarda derhal denetlendiğini ve ölçümlerinin yapıldığını ayrıca su örneklerinin buz kovalarında Üniversite Laboratuarlarına götürülerek orada da işlem gördüğünü Aylık yapılan çalışma sonuçlarının karşılaştırıldığını, kaydedildiğini ve iklim şartlarına göre değerlendirmeler yapıldığını muhtelif derinliklerdeki yatay ve dikey görüş mesafesi ,netlik ile sudaki Oksijen miktarlarının da ölçüldüğünü,Ayrıca değişik bölgelerde özel bir aparat ile tekne arkasından çekilerek Planktonların da toplandığını , deniz suyundaki kirliliğinin tespitlerinin de bu çalışmada yer aldığını belirtti.


MÇD Başkanı Ahmet Kutengin ise; ?Başlattığımız bu çalışmanın değerlendirme ve sonuçlarının ,bilimsel ve projeler ile nasıl çözümleneceği bilgisi, katılmama lüksü bulunamayacak şekilde organize edilecek toplantıda Muğla Üniversitesi tarafından ilgililere sunulacaktır. Bu açık oturum veya toplantıya işin ciddiyetine inanan, önem veren ,Marmaris'in yarınlarını düşünen tenkit ve protesto yerine çözüm önerilerine, Proje açılımlarına ilgi duyan, nasıl katkıda bulunulacağını öğrenmek isteyen tüm yerel yönetimler , özel sektör,Turizmciler, Odalar halkımız, Basınımız ,Marmaris den geçimini sağlayan tüm çalışanlar,olumsuzluklar karşısında verilecek mücadelede birlik beraberlik arzu eden ve buna inananlar davetli olacaklardır., Listelenen Tüm katılımcılara, MÇD tarafından gündem bilgileri önceden rapor halinde, ilgili kişi, kurum ve kuruluşlara özel verilecek ve ön görüşmeler yapılacaktır? dedi.
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında