Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
26 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Çelebi'den Bandırma'ya 140 milyon Dolar

KARAS REKLAM
Çelebi'den Bandırma'ya 140 milyon Dolar
Konteyner operasyonlarının Kuzey Ege ve Güney Marmara'daki merkezi olmayı hedefleyen Çelebi Bandırma Limanı, 2015 sonuna kadar yatırım yapacak.
Reeklam yerimiz-1

Bandırma Limanı'nı 18 Mayıs 2010'da 36 yıllık imtiyaz hakkı ile devralan Çelebi Bandırma Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş., limanı konteyner üssü haline getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Faaliyete geçer geçmez 2 adet 100 ton kapasiteli konteyner mobil liman vinci (MHC), 2 adet dolu konteyner saha istif makinesi, 1 adet boş konteyner saha istif makinesi, konteyner iç dolum ekipmanları, 3 adet twin-sprader ve liman içi aktarma araç yatırımı yapan Çelebi, ayrıca konteyner terminali olarak planlanan 4-5-6 ve 7 No'lu rıhtımların çevrelediği liman sahasında altyapı ve inşaat çalışmalarını başlattı.

Konteyner terminali olarak 1 adet 400 metre ve 1 adet 320 metre blok rıhtım olmak üzere toplamda 720 metre rıhtım uzunluğuna ve 12,0 metre su derinliğine sahip liman sahası planlayan Çelebi, konteyner iç dolum ve boşaltım operasyonlarının gerçekleştirilmesi amacıyla kapalı ve açık CFS (Container Freight Station) sahalarının inşaatını başlattı.

2012'de hizmete girecek 4 adet dolu konteyner ve 2 adet boş konteyner saha istif makinesinin de siparişini veren Çelebi, 2 adet konteyner mobil liman vinci, 6 adet RTG ve liman içi aktarma aracının satın alımını da planlıyor.

Çelebi yaptığı yatırımlar sonucunda, Bandırma Limanı'nda 2012 itibariyle, 15 bin TEU yıllık konteyner elleçleme kapasitesine ulaşmayı; 2013 yılı sonunda tamamlayacağı ikinci faz yatırımlar kapsamında yapmayı planladığı dolgu sahasıyla da bu kapasiteyi yıllık 350 bin TEU'ya çıkarmayı hedefliyor.

Çelebi, Bandırma Limanı'nda sadece konteynerlere yönelik faaliyet göstermeyecek. Bandırma Limanı 2015'te 5 farklı terminale sahip bir liman olacak. Konteynerle birlikte limanda genel yük terminali, dökme yük terminali, Ro-Ro terminali ve sıvı yük terminali de olacak. Çelebi Bandırma Limanı Genel Müdürü Özgür Durmaçalış ile Türkiye'deki limancılığın durumu, Çelebi Bandırma Limanı'ndaki faaliyetleri ve hedefleri hakkında şöyle konuştu

TÜRKİYE'Yİ KAPSAYAN LİMANCILIĞA YÖNELİK BİR MASTER PLAN YOK

Limanların özelleştirilmesi limancılık sektörüne neler kazandırıyor?

Özel sektör limancılığa girdiğinde doğal olarak önceliğini yatırdığı parayı geri kazanmak, işin uzun vadeli ve sürdürülebilir olmasına veriyor. Rekabet arttıkça tabi bu daha da zorlaşıyor ve birtakım riskler doğuyor. Beklenen kazancın elde edilme
Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında