Ayak açıklığı bakımından dünyanın en uzun köprüsü olma ünvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü için imzalar bugün atılacak.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, dev projeyle ilgili 18 Mart tarihindeki temel atma töreni öncesinde, Güney Kore Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang'ın katılımıyla imza töreni düzenleyeceğini kaydetti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, uzunluğu 352 kilometre olması planlanan Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Gelibolu-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu'nun ilk etapta Malkara-Gelibolu-1915 Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale bağlantısını sağlayacak100 kilometrelik Malkara-Çanakkale kesimi için 18 Mart'ta temel atma töreni düzenleneceğini hatırlattı. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünde gerçekleştirilecek temel atma töreninin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın teşrifleriyle gerçekleştirileceğini kaydetti.
Dünyada kıtaları aşan projelere bir yenisini daha ekleyerek, 100. yılı taçlandırmak için ayak açıklığı 2023 metre olarak belirlenen, ayak açıklığı bakımından dünyanın en uzun köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü için Güney Kore Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang'ın katılımıyla imza töreni düzenleneceğini söyledi Bakan Arslan. Köprünün, Anadolu yakasındaki Lapseki'nin Şekerkaya ile Avrupa tarafındaki Gelibolu'nun Sütlüce mevkii arasına yapılacağını anımsatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, köprünün Trakya'dan Ege ve Akdeniz'e uzanan taşımacılık hattında Çanakkale'yi, Marmara Bölgesi'nde vazgeçilmez bir konuma taşıyacağına dikkati çekti. Arslan, "İki yakanın birbirine, kenar açıklıklarıyla kendisinin toplam uzaklığı 3 bin 860 metre ve yaklaşım viyadükleriyle 5 kilometre üzerinde olacak köprünün iki ayak arasındaki açıklığının ise 2 bin 23 metre olması planlanıyor diye konuştu.
10 milyar liranın üzerinde bir yatırım
Köprü ve 100 kilometrelik kısmın 2023'te hizmete açılması hedeflenen otoyolun, toplam uzunluğunun 354 kilometre olacağını bildiren Arslan şunları söyledi; Yol, İstanbul Silivri'den başlayıp, Balıkesir'in Balya ilçesindeki otobanla birleşecek. Otoyol projesi kapsamında Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün yanı sıra toplam 31 viyadük, 5 tünel, 30 köprülü kavşakla 143 alt ve üst geçit köprüsü yapılacak. 10 milyar liranın üzerinde bir yatırımla hayata geçirilecek köprünün ayaklarının denk geleceği ve temel atma töreninin yapılacağı noktalarda ilgili kurum ve kuruluşlarca çalışmalar devam ediyor dedi.
Çanakkale Boğazı'nın ilk, Marmara'nın 5. Köprüsü
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'te köprünün hizmete açılacağının altını çizen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, ayak açıklığının 100. yılı taçlandırmak için 2023 metre olarak belirlendiğini belirterek şöyle konuştu; Dünya çapında bir proje olarak nitelendirilen, 3 geliş ve 3 gidiş olmak üzere toplam 6 şeritten oluşacak köprü Çanakkale'de ekonomik ve sosyal yaşamı olumlu yönde etkileyecek. Başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi'nin ticaretini geliştirerek, bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek. 26 Ocak'ta ihalesi sonuçlanan köprü, Çanakkale Boğazı'nın ilk, Marmara Bölgesi'nin de 5. asma köprüsü olacak.
Çanakkale Köprüsü İçin İmzalar Atılıyor
Çanakkale Köprüsü için imzalar atılıyor.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.