İstanbul
28 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Bu Gözetim Firmaları Faaliyet Gösteremez

KARAS REKLAM
Bu Gözetim Firmaları Faaliyet Gösteremez
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca Tehlikeli yükler ve yük emniyeti açısından bir dizi yönetmelik yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de de yayınlanan yönetmelik şuan yürürlükte ve haliyle sektör çalışanlarının aklında birçok cevapsız soru var. Deniz Ticaret Gazetesi olarak gazetemize gelen yoğun soru trafiğini ve var olan bu karışıklığın açıklığa kavuşturulması için seminer düzenledik.

Tehlikeli yükler ve yük emniyetinin sağlanması açısından,Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca bir dizi yönetmelik ve yönergeler yürürlüğe sokuldu . Kara, Hava, Demiryolu ve Denizyolu ile nakledilecek tehlikeli yükler için yetkilendirilmiş gözetim firmaları tarafından bu yüklere ilişkin artık tehlikeli madde gözetim hizmeti uygunluk belgesi düzenleme mecburiyeti getirildi. Yürürlüğe giren bu yönergelerle de artık Limanlar, Tersaneler, Depolar, Lojistikler, Petrol tesisleri vb yerler. tehlikeli yüklerle ilgili iş yapan her yer artık “Tehlikeli madde gözetim hizmeti uygunluk belgesi” almak zorundalar.

Deniz Ticaret Gazetesi de yük sahipleri başta olmak üzere, tehlikeli madde ile ilgili olarak, taşıyan, taşıtan veya depolayan bütün kesimlere yardımcı olabilmek ve bu yönergelerin nasıl uygulanacağının bu işi yapanlara anlatılması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü ve Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Genel Müdürlüğü ile birlikte “Tehlikeli yük ve emniyeti açısından gözetim ugunluk belgesi kapsamı ve uygulama semineri” düzenledi. Bu seminere, liman yetkilileri,Petkim'den Müslüm Yiğit, gözetim firmaları, akredite gözetim firmaları derneği başkanı Asım Yazıcıoğlu , Marmara grubu adına Ercüment Güvercin, 3e Danışmanlıktan Rüçhan Derici ve ekibi,İlk yetki belgesini alan İstanbul Denizcilik adına Kpt.Hüseyin Kale,Eski istdemir liman müdürü Mehmet Uğur Balık ve Uluslararası Hurda Gözetimcisi ve Alex Stewart yönetim kurulu başkanı Levent Delibaş  ve diğer birçok kesimden temsilci seminere katılım gösterdi.Seminere ayrıca basının da ilgisi yoğundu. Hürriyet Gazetesi başta olmak üzere, ekonomi gazetelerinin muhabirleri de semineri ilgiyle takip ettiler.

 

Seminerde tüm maddeler tek tek tartışıldı ve herkes kendi açısından yaşayacağı sorunlarını dile getirdi.Zaman zaman tansiyonun bir hayli yükseldiği seminerde akıllardaki bir çok soru bütün boyutlarıyla açıklığa kavuşturuldu.Seminerde ayrıca tehlikeli mal ve tehlikeli yük kavramları da detaylı bir şekilde tanımlanarak açıklığa kavuşturuldu.

Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü'nden Bülent Sönmez'in de katıldığı seminerde Deniz Ticaret Genel Müdürlüğü olarak sorumluluklarını anlattı. Sektörün rahatlaması ve herhangi bir aksama yaşanmaması adına kendilerine gelen işlemleri hızlandıracaklarını ve gerekli tüm kolaylıkları sağlayacaklarını söyledi. Ayrıca Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü olarak tüm alt yapı sistemlerinin,başta yazılım olmak üzere, hazır olduğunu ifade etti.Sönmez ayrıca Tehlikeli yük ve kombine taşımcalıktan yetki belglerini alan firmaların Deniz Ticareti Genel Müdürlüğün'den de izin belgesi alması gerektiğini ve eğer bu izinler alınmazsa şirketler faaliyetlerde bulunamayacaklar dedi.

Tehlikeli yük ve kombine taşımacılık daire başkanı İsmail Hakkı Gedikoğlu'da tüm sorulara içtenlikle cevap verdi ve yürürlüğe giren yönetmelikle getirilen yenilikleri detaylı bir şekilde aktardı. Tehlikeli yüklerle ilgili gözetim faaliyetinde bulunacakların gözetim belgesi alması gerektiğini söyleyen Hakkı Gedikoğlu eğer bu belgeyi almazlarsa tehlkeli yükler ile ilgili olarak limanlarda iş yapamazlar dedi.Şu ana kadar 17 gözetim firmasının kendilerine müracat ettiğini ve bunlardan birinin denetlenerek yetkilendirildiğini sözlerine ekledi.

 

Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında